El PP demana a Felip Puig que aclareixi el futur industrial del Solsonès

Un any després del tancament de Tradema

per Redacció, Solsona | 11 de febrer de 2014 a les 21:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Instal·lacions de Tradema Foto: Ramon Estany

La diputada al Parlament i presidenta del PP de Lleida, Dolors López , presentarà una pregunta per escrit al conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, perquè concreti quin és el futur industrial de la comarca del Solsonès, un any després del tancament de l’empresa Tradema, i de l’acomiadament de 140 treballadors.
López formularà aquesta pregunta després que el conseller hagi manifestat recentment que té cinc projectes damunt la taula per cobrir el buit empresarial que ha deixat Tradema.
La diputada preguntarà també al conseller si és cert que les naus de l’antiga fàbrica estan buides, perquè empresaris russos i italians s’estan emportant la maquinària que es feia servir en l’antiga fàbrica de fusta. López ha dit que, si això és veritat, per als habitants del Solsonès no deu ser gens agradable veure com s’emporten a l’estranger un material d’una fàbrica que donava feina a 140 treballadors, de forma directa.
Dolos López recorda que, des que es va anunciar el tancament de Tradema al novembre de 2012, el Govern ha enviat fins a tres consellers per intentar solucionar el tema de Tradema. Primer van ser els titulars d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, tots dos llavors en funcions, que van prometre al desembre de 2012 una solució viable per donar ocupació als treballadors afectats.
Més endavant, recorda López, va ser el substitut del senyor Mena, el senyor Felip Puig, qui va estar prometent durant tot l’any 2013 una solució per Tradema. Deia coses com: “Estem treballant intensament. Estem valorant amb la multinacional de la que formava part Tradema els actius i els terrenys disponibles" . “Hi ha una alternativa sòlida de projecte empresarial al Solsonès per omplir el buit de la fustaire Tradema. Aquest projecte podria generar més llocs de feina que els acomiadats per la fustaire. Si surt bé, ompliria el buit i fins i tot el sobrepassaria. En poques setmanes tindrem bones notícies" . (13 de febrer de 2013).
Mesos després va dir: “Abans de finals de juny podré anunciar un projecte relacionat amb la biomassa per als treballadors acomiadats de Tradema. No vull generar falses expectatives i demano paciència als treballadors, però espero que ben aviat puguem dir que tenim tot el blat dins del sac i ben lligat". (17 de maig de 2013).
Més endavant, va seguir marejant la perdiu dient que “vull ser  molt prudent. Espero que al llarg d'aquest trimestre puguem oferir definitivament una solució de reindustrialització per a Solsona i el Solsonès, perquè Tradema tingui un nou projecte industrial, que a més té ramificacions amb el Berguedà, ja que la Serradora Boix hi estava relacionada, fins i tot des d'un punt de vista accionarial" . Això últim, recorda Dolors López, ho va dir el 6 de setembre de 2013.
López lamenta que Puig vulgui culpar de la dificultat de trobar un relleu a Tradema a la reforma energètica aprovada pel Govern de l’Estat, quan aquesta reforma ha tingut el suport del grup de CiU al Congrés dels Diputats, i s’ha aprovat un any després del tancament de Tradema.
 
Foto: Ramon Estany

 

Participació