Puig es mostra optimista amb el futur de Tradema però apunta que la reforma energètica ha fet «replantejar» inversions

El conseller d'Empresa i Ocupació assegura que el Departament té cinc projecte sobre la taula i que s'està "articulant" la decisió definitiva

per ACN, Manresa | 7 de febrer de 2014 a les 13:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, aquest divendres a Manresa Foto: ACN

Manresa (ACN).- El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, s'ha mostrat optimista amb el futur de Tradema, però ha apuntat que la reforma energètica ha fet "replantejar" inversions previstes al territori. Segons ha explicat, el Departament té cinc projectes sobre la taula i s'està "estudiant" prendre una decisió definitiva. La sortida laboral per la planta podria estar relacionada amb el camp de la biomassa, ja que el Govern ha expressat en diverses ocasions la seva voluntat de buscar alternatives que mantinguin l'activitat econòmica relacionada amb l'extracció de la fusta. El tancament de Tradema, destinada a la fabricació de taulers algomerats, va deixar 140 persones a l'atur a finals del 2012.
 
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, s'ha mostrat optimista amb el futur de la planta solsonina de Tradema, però ha apuntat que la reforma energètica aprovada pel Partit Popular ha fet "replantejar" bona part de les inversions que s'havien previst en el camp de la tecnologia, el subministrament energètic o la biomassa. El tancament de Tradema el desembre del 2012 no només va suposar un cop dur pels 140 treballadors de planta, sinó que també ha tingut greus conseqüències pel sector forestal del territori.
 
Puig ha explicat que el Departament està "recalculant i estudiant" com articular una solució "definitiva" sobre el futur de Tradema, i ha avançat que en les properes setmanes "tindrem alguna novetat"
 
El conseller té sobre la taula quatre o cinc projectes que podrien establir-se a la planta de Tradema per començar a fer funcionar les màquines de nou i convertir-se en una solució factible pels treballadors que ara fa més d'un any van quedar a l'atur. Amb tot, Puig s'ha mostrat prudent i ha evitat avançar informacions que desxifrin el futur que afectarà a l'antiga planta solsonina de fabricació de taulers aglomerats. 
 
Puig creu que cal desplegar "amb més ambició" la formació professional dual
 
Durant la reunió que ha dut a terme Felip Puig aquest divendres al Centre de Formació Pràctica - Fundació Lacetània de Manresa amb els directius del centre, el conseller ha assenyalat que cal desplegar "amb més ambició" la formació professional dual. En aquest sentit, ha avançat que a partir del mes de març o abril, el Departament i el SOC finançaran iniciatives perquè centres com el de Manresa puguin desenvolupar una formació ocupacional "dins l'àmbit de la formació professional dual". 
 
El Departament està definint convenis amb empreses perquè els alumnes de centres com aquest puguin fer pràctiques mentre s'estan formant. El suport que es donarà a la formació ocupacional, concretament, anirà encaminat al fet que les empreses puguin llogar treballadors en atur que també s'estiguin formant.

 

Participació