L’ermita de Sant Martí de Vilaseca (Navès) recupera l'esplendor

per Assoc. Cultural Vall de Lord, Navès, 23 de gener de 2014 a les 08:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Rehabilitació acabada

Amb l’impuls de l’Ajuntament de Navès i l’Associació Cultural Vall de Lord, amb una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s’han realitzat obres de rehabilitació a l’ermita de Sant Martí de Vilaseca, a Navès (Vall de Lord).
 
Aquesta reduïda però interessantíssima esglesiola, d’estil romànic llombard, construïda probablement durant el segle XI, es troba a prop de la casa de Vilaseca, a la qual pertany. Consta d’ una senzilla i mínima nau rectangular coberta amb volta de canó i un magnífic absis, adornat amb arcuacions cegues i lesenes, pròpies d’aquest període del romànic. La part exterior de l’ absis es trobava parcialment enrunada des de feia ja temps i les voltes, tant de l’ absis com de la nau, manifestaven una gran quantitat d’esquerdes que feien perillar la seva estabilitat.
 
Amb les obres de rehabilitació recentment realitzades, s’han substituït moltes teules trencades, l’absis ha recuperat tot el seu esplendor decoratiu i les voltes s’han estabilitzat, rejuntant les esquerdes amb morter reparador.

 
Absís després de les obres obres de rehabilitació

 

Arxivat a:
Cultura, monuments, ermita
Participació