Solsona acollirà part del seminari Micosylva + de valorització dels fongs silvestres

El programa inclou nombroses activitats obertes al públic

per Redacció, Solsona | 16 de gener de 2014 a les 15:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 26 al 30 de gener, tindrà lloc a Catalunya la celebració d'un nou seminari del projecte INTERREG Sudoe Micosylva +, coordinat pel CTFC, sobre 'La micosilvicultura i la valorització dels fongs silvestres per a la sostenibilitat i la multifuncionalitat forestal'. El seminari es farà al Monestir de Poblet, a la seu del CTFC a Solsona i a Barcelona, a la seu del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. 
 
En aquesta ocasió, a més de la trobada dels investigadors i tècnics de les entitats sòcies del projecte, moltes activitats del seminari seran obertes al públic, amb la finalitat d'apropar a la ciutadania algunes de les qüestions més interessants del món de la investigació micològica i de les accions que es plantegen per posar en valor aquest recurs forestal.
 
S'ha programat una sèrie de visites de camp, conferències i taules rodones a les quals pot assistir tothom qui hi estigui interessat. Al Solsonès, es visitaran plantacions de tòfona negre en zones afectades per incendis.
 
Entre els temes que s'abordaran en les conferències, destaquen algunes qüestions com el futur de l'Institut Europeu de Micologia, la presentació de la Xarxa de Parcs Micològics Micosylva +, les conferències que s'emmarquen en el seminari titulat 'Tindrem fongs en ​​el futur?' , o casos i experiències ja posades en marxa en matèria de regulació micològica, entre d'altres.
 
Sobre el Projecte Micosylva +
 
Micosylva + compta amb el suport i finançament del Comitè de Programació del Programa Europeu de Cooperació Territorial Interreg IVB SUDOE. Participen en aquesta iniciativa, com a socis del projecte, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), la Fundació Cesefor, la Unió Grand Sud des Communes Forestières (França), la Chambre d' Agriculture de la Dordogne (França) i el Agrupamento Europeu de Cooperação Territorial Zasnet (Portugal i Espanya).
 
Un dels objectius fonamentals del projecte Micosylva + és valoritzar els recursos micològics com a motor del desenvolupament rural i d'una economia sostenible per a les regions en què opera. A més d'abordar com s'ha d'integrar la micosilvicultura en la gestió forestal, es tractaran aspectes relatius a la regulació de la recol·lecció (amb especial èmfasi en iniciatives ja posades en marxa, com el projecte Myas RC), a l'agroalimentació, la tubericultura, formació i promoció micoturística, com a element dinamitzador de les economies del medi rural.
 
Més informació de Micosylva+ a la web del projecte.

 

Participació