Missa Funeral pel bisbe emèrit de Solsona Jaume Trasserra

per Ramon Estany,

Els fidels de la diòcesi acomiaden el bisbe emèrit en una emotiva i participada missa funeral

El divendres 1 de febrer, a les 11h del matí, a la catedral de Solsona, ha tingut lloc la missa funeral en record del bisbe emèrit de Solsona, Mons. Jaume Traserra Cunillera.

Ha estat presidida pel bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, i concelebrada per l'arquebisbe d'Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez, l'Abat de Poblet, P. Octavi Vilà, i una cinquantena de preveres. 

Molts fidels de la diòcesi han arribat en autocars i cotxes particulars per acomiadar el bisbe Jaume, omplint quasi tota la catedral. 

Els cants que han acompanyat la celebració han estat diversos, destacant l'Himne de la Coronació de la Mare de Déu del Claustre i el Virolai a la Mare de Déu de Queralt.

Per acabar la celebració, l'arquebisbe d'Urgell ha pronunciat unes paraules recordant al bisbe Jaume com gran amic seu que era. El bisbe Xavier també ha parlat als seus feligresos per acabar la missa i ha demanat si volien passar a donar-li el condol com a familia que se sentia del bisbe Traserra.