Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Filòleg i escriptor. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Ha dirigit la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.  Autor d'una quinzena de llibres, dirigeix la col·lecció divÈrsia, Biblioteca Bàsica dels Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, viatjar, passejar, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de tres néts i una néta.
 

31/03/2021
«La unitat d'acció entre Govern, Consell i poble al carrer constitueixen la triple aliança imprescindible per avançar cap a la victòria»
24/03/2021
«A la Catalunya que va de La Jonquera fins a Alcanar, a les ràdios i televisions públiques, se sent un milió de vegades més castellà, que no pas valencià, mallorquí, menorquí, eivissenc, formenterer o rossellonès»
17/03/2021
«Necessitem que ens parlin clar, amb sinceritat, assenyalant amb tota cruesa les dificultats que el nostre procés d’emancipació nacional troba a cada revolt del camí»
10/03/2021
«Quatre de cada deu diputats europeus no s'han volgut fer còmplices de la política repressiva espanyola»
03/03/2021
«Hem de crear també un problema econòmic a Espanya, tocant-los no pas el cor dels bons sentiments sinó la butxaca dels seus interessos»
24/02/2021
«Persones més preocupades per saber, conèixer i reflexionar els motius pels quals es produeixen aldarulls d’aquesta intensitat»
17/02/2021
«La prudència no ens pot fer traïdors, però compte amb la incompetència, que ens pot fer inútils»
14/02/2021
«L’electorat ha optat per situar com a més votades les opcions percebudes com a més moderades: ERC pels independentistes i PSC pels unionistes»
10/02/2021
«El Departament d’Acció Exterior, el Consell per la República i l'ANC-Exterior haurien de col·laborar, amb una estratègia comuna, lògica i ben elaborada»
03/02/2021
«Si continuem disparant contra els aliats necessaris en comptes de fer-ho contra l’enemic de debò, és impossible que guanyem no pas la guerra, sinó ni tan sols una simple batalla»
Pàgina 2 de 52