esports

Kilian Jornet, indignat amb la seu dels Jocs Asiàtics d'Hivern: «Són uns genis»

L'alpinista català considera que el COI "només té interès en els diners"

Kilian Jornet | Cedida a Europa Press
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 6 d'octubre de 2022 a les 13:28 |
Indignació de Kilian Jornet per l'elecció de la seu dels Jocs Asiàtics d'Hivern. L'alpinista català ha criticat que l'Aràbia Saudita aculli la prova el 2029 i ha apuntat cap a la responsabilitat de l'organització i el Comitè Olímpic Internacional (COI): "O només els hi importen els diners o són tant genis que ja saben que el 2029 no hi haurà neu a cap lloc i l'esquí només es podrà fer a la sorra", ha reflectit en una publicació a Twitter.
 

El ressort de Trojena, situat a la ciutat futurista de Neom, serà la seu de les proves que se celebraran d'aquí a set anys. Ho ha anunciat el ministre d'esports del país, que s'ha enorgullit de ser el primer país de l'Àsia Occidental en celebrar aquesta prova i ha assegurat que això farà de l'Aràbia Saudita "seguir sent un país líder en l'esport". 

La consecució d'aquests Jocs formen part de l'estratègia del govern saudita per reforma el país i que té un dels seus pals de paller en aquesta ciutat situada a uns 2.600 metres per sobre del nivell del mar. A banda d'una pista d'esquí enmig de les muntanyes del nord del país, també es vol construir hotel de luxe, un llac d'aigua i un complex residencial.

 

Participació