Curses de muntanya

Gorbeia, última etapa de la Copa del Món

La selecció catalana serà present a la cursa basca

La selecció catalana torna a la Copa del Món | Gerard Campderrós / FEEC
per Redacció, 5 d'octubre de 2022 a les 13:10 |
Última etapa de la Copa del Món de Curses per Muntanya. Cinc mesos després de la primera prova, aquest dissabte 8 d'octubre, la selecció catalana digirida per Pere Rullan tancarà campanya a Euskal Herria en una nova edició de la Gorbeia Suzien, segons informa el web de la FEEC.

La cursa basca és l’última prova de la Copa del Món per la que s’han classificat només aquells esportistes que han aconseguit situar-se en top ten en alguna cursa, com a mínim, aquesta temporada. La Gorbeia Suzien d’aquesta temporada presentarà un recorregut de 31 km i 2.400 metres de desnivell positiu amb tres ascensions que marquen un trajecte pel Parc Natural del Gorbeia i on el cim del mateix Gorbeia 1.484 metres serà el punt més alt del recorregut.


La selecció catalana presentarà un equip de luxe i novament amb més presència femenina que masculina. El seleccionador, Pere Rullan, s’emportarà fins a terres basques a nou esportistes que ja saben el que és competir a la Copa del Món aquesta campanya.

En categoria femenina, Anna Fernàndez (GE Oliana), Cèlia Balcells (CE Queralt), Núria Hospital (CC del Ibers Trail Running), Mesi Arcos (CM Sant Cugat) i Ona Castellsagué (UE Vic), seran la representació de la selecció que buscaran lluitar pels llocs de privilegi de la classificació en l’exigent cursa basca.


Pel que fa a la categoria masculina Rullan s’emporta a: Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus), Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), Victor del Águila (CE Trail Tarraco) i Raul Butaci (CE Pedala Cat Balaguer).

La selecció torna a presentar un combinat amb barreja d’experiència i joventut per a poder acabar la seva participació a la Copa del Món aquesta campanya.

 

Participació