Refugis

Amplien el refugi de Sant Jordi amb un mòdul annex al menjador

Els treballs van iniciar-se el passat dimecres i està previst que s'allarguin fins a mitjans de la pròxima setmana

El nou mòdul de fusta s'ha transportat amb helicòpter | Josep Llusà
per Redacció, Berga, Catalunya | 29 de setembre de 2022 a les 11:19 |
El refugi de Sant Jordi, situat al Parc Natural del Cadí-Moixeró, ja compta amb el nou mòdul de fusta que fa d'annex amb el menjador de l'equipament.

El passat dimarts 20 de setembre es va iniciar una nova fase en la seva millora, després d'uns dies que els operaris preparessin la base per a la construcció del mòdul d’ampliació del refugi. Així, dimecres es va fer la maniobra de l’encaix de les peces de fusta, que constituiran el nou mòdul de l’equipament i que serà un annex al menjador. Els treballs es van prolongar durant gairebé 3 hores i van requerir la participació de l'helicòpter, que va transportar les diferents peces des del coll de Pendís fins al refugi.


Està previst que l'actuació s'allargui durant aquesta setmana i part de la propera. L'obra ha estat finançada amb una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat que ha donat al Parc Natural del Cadí- Moixeró i que ha cobert el 70% dels costos.

Es tracta d'una ajuda que prové de la línia de subvencions als espais naturals, als hàbitats i espècies de Catalunya, i que té com a objectiu el finançament d’actuacions per a la restauració, conservació i millora dels espais naturals, els hàbitats i espècies, l’ordenació dels usos públics i les infraestructures vinculades a aquests usos, la divulgació del coneixement i la sensibilització en relació amb la seva gestió i conservació.


Refugi Sant Jordi


Enlairat a 1.565 m d’altitud, situat al vessant sud de la serra de Moixeró, molt a prop del Coll de Pendís, el refugi Sant Jordi s’inaugurà l’octubre de 1961. Actualment, disposa de 44 places i forma part de la popular travessa Cavalls de Vent, la recentment creada Alta Ruta del Cadí, així com de Muntanyes Màgiques i el Camí dels Bons Homes.


L’accés al refugi a través del PR-C 125, una preciosa excursió que discorre pels Empedrats, resseguint l’espectacular i encaixonada vall del riu Pendís, és una experiència totalment recomanable. Pel que fa a les ascensions, l’estrella de la zona és el Penyes Altes del Moixeró (2.276 m), el cim més emblemàtic de la serra de Moixeró.

 

Participació