Vall de Boí

Moren els dos excursionistes rescatats amb hipotèrmia a la Vall de Boí

Les dues víctimes havien estat traslladades a l'Hospital Vall d'Hebron però ja es trobaven en estat molt greu

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 16 de setembre de 2022 a les 13:02 |
Els dos excursionistes que aquest dimecres van ser rescatats amb hipotèrmia a la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça han mort a l'hospital. Les dues víctimes van ser traslladades a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, ambdós ja en un estat molt greu per hipotèrmia. Es tractava d'una parella nacionalitat francesa de 65 i 67 anys.

Els Bombers van informar que cap a dos quarts d'una del migdia de dimecres uns altres excursionistes van alertar que hi havia dues persones inconscients a prop de l'estany de Contraix. Un cop al lloc els van fer la primera intervenció i més tard se'ls va traslladar en helicòpter a l'hospital, on els dos han acabat perdent la vida.
 

La parella tenia previst arribar al refugi d'Estany Llong, però no ho va poder fer. Gràcies a l'avís d'un altre excursionista es va poder trobar els cossos, amb vida, però ja tenien signes importants d'hipotèrmia. Els dos excursionistes haurien passat la nit a terra i, a més, es van trobar amb un xàfec que encara hauria intensificat més la sensació de fred.

 

Participació