Pyrenees Stage Run

​La Pyrenees Stage Run tanca la sisena edició després de 240 km i 15.000 m de desnivell

L'equip belga Team Far guanya en categoria femenina, en mixta els suïssos de Ticktack i a la general triomfen els txecs de Runsport

La Pyrenees Stage Run travessa el Pirineu català | Guillem Casanova / Pyrenees Stage Run
per Redacció, 12 de setembre de 2022 a les 16:07 |
Punt final a la sisena Pyrenees Stage Run. Una prova per etapes que travessa el Pirineu català després de recórrer els 240 quilòmetres i 15.000 metres de desnivell que separen Ribes de Freser (Ripollès) i Salardú (Val d'Aran). La PSR s'ha caracteritzat, una vegada més, per ser una experiència única i embolcallant, durant la qual participants i organitzadors han esdevingut, durant una setmana, una petita gran família.

Tots els equips, excepte un han pogut acabar la carrera de forma satisfactòria. Tot i això, els corredors que a Encamp (Andorra) van haver de retirar-se han pogut seguir endavant, saltant-se alguns trams d’etapa o començant més tard si era necessari. D’aquest manera, tot i no ser finishers, han pogut continuar gaudint de l’experiència PSR, han vist els Pirineus i han pogut viure la cursa i l’ambient fins al final que, al cap i la fi, era el més important.


Un recorregut envejable


El recorregut és un altre dels factors que converteix aquesta cursa per etapes en una experiència de primera categoria. Tot seguint el traçat del GR11, els participants han arribat a travessar fins a cinc parcs naturals, passants per indrets tan icònics com el cim del Balandrau, la Portella dels Engorgs, la Vall del Madriu –ja a Andorra i considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO-–, l'entranyable refugi de Baiau, la collada dels Tres Estanys o el Refugi de Saboredo, a l'emblemàtic Parc Nacional d'Aigüestortes.


Després de donar una medalla a cada un dels voluntaris per agrair la feina feta, la jornada ha acabat amb l’entrega d’un paravent de finisher a tots els participants que han acabat la cursa i, finalment, els trofeus pels guanyadors de l’etapa i als guanyadors absoluts.

Amb una sòlida mostra de constància i talent, que han mantingut des del primer fins a l'últim dia, els txecs Zdenek Hruska i Martin Jor, de l'equip Runsport, s'han endut la primera posició a la general sense baixar del podi en cap etapa. És també el cas de Ticktack, l'equip suïs mixt, format per Jörg Steiner i Astrid Forrer, que, malgrat haver punxat a la cinquena etapa, han mantingut la primera posició a la general des del primer fins el darrer dia.


Finalment, en categoria femenina, les belgues Katrien Aerts i Debby Urkens de l'equip Team Far, s'han endut la primera posició amb un bon marge respecte les segones classificades, que només en la primera etapa els hi van poder esgarrapar la primera posició.

 

Participació