Ultra Trail Mont Blanc

Kilian Jornet: primer home a baixar de les 20 hores a l'Ultra Trail Mont Blanc (i amb Covid)

El català guanya per quarta vegada la mítica prova i iguala el palmarès de François d'Haene

L'esportista català s'imposa en una cursa que ja és història | @UTMBMontBlanc
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 27 d'agost de 2022 a les 10:27 |
Kilian Jornet és el primer home que baixa de les 20 hores a l'Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB)​. Amb 34 anys i positiu de Covid-19, l'esportista català s'ha imposat als seus rivals aquest dissabte en una cursa que ja ha passat a la història. És la quarta vegada que la guanya i, en aquesta ocasió, ho ha fet igualant el rècord de victòries del mític corredor francès François d'Haene.


Els dubtes sobre la seva presència a la muntanya s'han allargat, però, finalment, com és asimptomàtic el seu metge de confiança li va donar llum verda tot just aquest divendres per competir en la jornada d'avui. Una cursa, de 170 km de recorregut i 10.000 metres de desnivell positiu, que travessa fronteres als Alps abans d'arribar a Chamonix, i que ha acabat amb un temps de 19 hores, 49 minuts i 34 segons. 10 minuts per sota de les 20 hores, una marca mai assolida.

Dies abans de la competició, hi ha hagut veus crítiques que posaven en dubte el rendiment del corredor del Sabadell per la cinquena posició que va aconseguir a la cursa de Sierre-Zinal. Així i tot, els triomfs a la Zegama basca i a la Hardrock 100 dels Estats Units l'avalaven, així com bona part de la seva impressionant trajectòria.

 
Amb tot, aquest dissabte Kilian Jornet ha sumat una nova gesta després d'un apassionant duel amb el seu competidor francès Mathieu Blanchart, que ha liderat la prova durant bona part del dia. En el tram final, Jornet li ha pogut seguir el ritme i després d'una estona considerable plegats l'ha deixat enrere en l'últim ascens de la cursa, a Tête Aux Vents. El públic, entregat, ha esperat al corredor català a la seva arribada al tram final de la competició. Pel que fa a l'altre esportista català en la competició, Pau Capell (campió el 2019), no ha pogut finalitzar la cursa i s'ha retirat a la zona de Champex-Lac.

En el quadre femení, doblet de Sheila Avilés i Núria Gil


La cursa OCC (Orsières, Champex, Chamonix), que també forma part de l'Ultra Trail del Mont Blanc, va veure brillar dijous les catalanes Sheila Avilés i Núria Gil. Avilés va guanyar en un recorrogut en què va invertir 6 hores, 10 minuts i 16 segons, 5:47 per davant de Gil. La cursa OCC és de 55 quilòmetres i té 3.500 metres de desnivell positiu.
 

 

Participació