La ultra de la carena del Cadí

Arriba la segona edició d'una cursa amb sortida i arribada a la Seu d'Urgell i dos recorreguts de 80 i 42 km | Pau Capell i Laia Díez, guanyadors de la Núria-Queralt, principals favorits

per Arnau Urgell , 23 de juliol de 2014 a les 16:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La carena de la serra del Cadí serà l'escenari privilegiat per on transcorrerà la part central de la Cadí Ultratrail. La cursa, que tot just arriba a la segona edició, es disputarà aquest dissabte 26 de juliol repetint els circuits de 42,5 i 80 quilòmetres estrenats el 2013 i que puntuen per a la Copa de Curses d'Ultraresistència i el Circuit Fer, respectivament. Pau Capell i Laia Díez, guanyadors de la Núria-Queralt, són sobre el paper els principals favorits per guanyar a la Seu d'Urgell.


Un total de 300 corredors sortiran dissabte a les sis del matí de la capital de l'Alt Urgell. Ho faran de manera simultània les dues curses, la ultratrail de 80 i el trail de 42,5, que compartiran els primers 18 primers quilòmetres fins al Cap de la Fesa. Serà a partir d'aquest moment que mentre la cursa curta girarà cua, els participants de la ultra comencen un espectacular traçat de disset quilòmetres per la carena del nord de la serra del Cadí.

“És una cursa molt corredora a partir d'Estana”, explica Albert Vilana, director del Cadí Ultratrail. I és que l'organització ha preparat un recorregut on els corriols enmig dels boscos són protagonistes. “Hi ha poca pista i d'asfalt només trepitjaran l'imprescindible per sortir i entrar a la Seu”, afegeix. Això sí, la meitat del desnivell positiu –5.400 metres, en total- l'afrontaran en els 18 primers quilòmetres fins al Cap de la Fesa on, de ben segur, es farà la selecció dels corredors amb aspiracions.


Sobre el paper destaca la presència de Pau Capell que després de guanyar la Núria-Queralt i fer podi a la Ultra Costa Daurada té una gran oportunitat de fer un pas endavant a Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència. Laia Díez, després d'encadenar els triomfs a l'Emmona i a Berga –i un segon lloc a Prades-, té opcions de deixar sentenciada la general. Marc Balañá, quart a Prades, i Juan José Oliva, són dos noms més a tenir en compte en una cursa on Jaume Folguera, guanyador del 2013, no optarà a revalidar la victòria. Finalment, també hi serà Joan Salamaña –victòria a Prades, a la primera prova de la Copa Catalana- i que la setmana passada es va haver de retirar a la meitat de la Ultra Valls d'Àneu.

A la cursa de 42 quilòmetres cal tenir en comptes noms com Xavier Espiña, Teresa Forn així com Marta Bosch i Albert Artigues, segona i tercera a la general del Circuit Fer, respectivament.


NacióMuntanya serà aquest dissabte al Cadí i cobrirà la cursa amb una extensa galeria de fotos i una crònica posterior. El seguiment de la posició exacta dels 150 participants a la ultra es podrà fer amb aquest sistema de geolocalització.

La carena, protagonista del Cadí Ultratrail. Foto: Canals/Wikicommons

 

Participació