pirineus-barcelona 2030

El COE allarga el termini per tancar el projecte dels Jocs d'Hivern més enllà del 20 de maig

L'organisme olímpic no fixa una data límit i descarta una candidatura en solitari de Catalunya o Aragó

per Redacció, Pirineu | 20 de maig de 2022 a les 19:44 |
Imatge de la seu del Comitè Olímpic Espanyol | ACN
El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha confirmat que s'ha decidit allargar el termini per tancar la candidatura per als Jocs d'Hivern. Inicialment, la data màxima estava prevista per aquest divendres 20 de maig, però en una entrevista a RAC1 ha admès que cal "més marge" perquè les converses continuïn, tot i que no ha volgut concretar cap data.

De totes maneres, el dia 1 de juliol hauria d'estar resolt perquè el COI fa una visita a l'Estat. Blanco ha assegurat que aquestes setmanes "s'ha avançat" en l'acord entre els dos territoris, alhora que ha descartat rotundament una candidatura en solitari de Catalunya o l'Aragó. "No és que no tinguem possibilitats, és que faríem el ridícul més espantós", ha sentenciat.


Segons el president del COE, no es pot fer ara una candidatura de només un dels dos territoris perquè ja es va traslladar al COI que se'n volia fer una de conjunta, i aquest moviment implicaria renunciar a "un dels dos pilars fonamentals" dels Jocs. Blanco ha dit que cal demostrar que "per molt que es discuteixi en altres temes" en l'esport, la candidatura i "la millora de la imatge" sí que s'està d'acord.

Sobre el canvi de parer de l'Aragó, que va validar tots els acords tècnics fins a la darrera reunió, quan se'n va desmarcar i va deixar la cadira buida, Blanco ha confiat que es pugui retornar a l'acord. Sí que els ha retret que les queixes arribessin un cop l'acord tècnic ja estava tancat, malgrat que alguns temes com el repartiment de neu, com ha subratllat, els havien proposat la mateixa comissió tècnica aragonesa.


"Des del punt de vista tècnic la candidatura és una, i des del polític és una altra, però així no podem jugar perquè al COI li cal una candidatura tècnica. I si algú vol una candidatura a mida, s'ha equivocat de partit", ha advertit. Preguntat pel nom que tindrà la candidatura, Blanco ha apuntat que no es decidirà fins al final, per bé que ha augurat que l'acord serà "fàcil". De totes maneres, ha dit que "sens dubte" el nom de Barcelona haurà d'aparèixer al projecte.
 

Altres notícies que et poden interessar 

Participació