ESPORTS

Berga crea un circuit d’orientació permanent que transcorre pel barri vell i el Parc del Lledó

Està format per 25 fites i consta de tres circuits que es poden completar a través d'una aplicació mòbil

per Redacció, Berga, Catalunya | 18 de maig de 2022 a les 09:08 |
Lleí Viles, president del COB, Anna Garriga, vocal del COB i Isaac Santiago, regidor d’Esports | Ajuntament de Berga
Berga disposa d’un circuit permanent d’orientació que ha estat habilitat entorn del barri vell i el Parc de Lledó. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’àrea d’Esports i el Club Esportiu Orientació Berguedà (COB). El circuit està format per 25 fites i consta de tres modalitats diferents que es poden completar mitjançant l’ús d’una aplicació mòbil. El projecte permet incrementar l’oferta d’activitats esportives a la ciutat a través d’una iniciativa adreçada a persones de totes les edats.

El circuit d’orientació permanent ha estat preparat i muntat durant el primer quadrimestre de l’any pel consistori berguedà i el COB. El mapa d’orientació va ser cartografiat per Pau Curriu l’any 2007 i ha estat actualitzat per Lleí Viles durant l’hivern de 2022. En aquest hi apareixen totes les fites marcades amb un cercle i els tres circuits disponibles: hi ha el curt, amb 10 fites i 1 quilòmetre en línia recta; el mitjà, amb 15 fites i 2 quilòmetres en línia recta, i el llarg, amb 20 fites i 3 quilòmetres en línia recta. El mapa es pot descarregar gratuïtament al web de l’Ajuntament de Berga i també es distribueix en paper a la recepció del consistori.


El circuit està pensat per fer-lo a través de l’aplicació Microsprints, disponible per a dispositius mòbils Android i iOS. Un cop descarregada l’aplicació, caldrà seleccionar el circuit (curt, mitjà o llarg) i escanejant el codi QR inclòs en el revers del mapa. Per començar el recorregut del circuit caldrà dirigir-se al punt d’inici ubicat al Parc del Lledó (a la zona dels serveis públics) i escanejar el codi QR START disponible al panell informatiu. A partir d’aquest moment, el temps començarà a córrer i les persones participants hauran de dirigir-se a la fita que indiqui l’aplicació. Cada fita compta amb un codi QR que caldrà escanejar i després de localitzar totes les fites del circuit serà necessari escanejar el codi QR FINISH del panell informatiu. Un cop acabada l’activitat, es pot compartir el resultat obtingut i consultar la classificació general a través de l’aplicació mòbil.

Activitat d'orientació


L’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat han fet quatre circuits d’orientació a l’espai del Parc del Lledó. Uns 330 joves han participat aquest dimarts, 17 de maig, en la trobada escolar de cicle superior que ha consistit en una activitat d’orientació dinamitzada per membres del Club Esportiu Orientació Berguedà. Els infants han estat distribuïts en grups per cercar les diferents fites dels circuits establerts. Aquesta activitat clou les trobades escolars programades per l’àrea d’Educació durant el curs lectiu 2021-22. L’alumnat de cicle inicial va gaudir de l’espectacle "Sobre Rodes", a càrrec d’Yldor (primer trimestre), mentre que l’alumnat de cicle mitjà va fer un taller de percussió corporal amb Santi Serratosa en el marc de la celebració del Carnaval (segon trimestre).

 

Participació