Parc natural del Montseny

Entren en servei tres noves línies del Bus Parc per accedir al Parc Natural del Montseny

Una de les línies és al vessant del Baix Montseny i dues al d'Osona i entraran en servei el 9 d'abril

per Redacció, Fogars de Montclús, Catalunya | 5 d'abril de 2022 a les 16:32 |
Bus Parc del Montseny a Collformic | Oriol Clavera XPN / Diputació de Barcelona
A partir d'aquest dissabte, 9 d'abril, entraran en servei tres noves línies del Bus Parc, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Les tres noves línies se sumen a les dues existents al Montseny, fet que suposarà que en total siguin set línies del Bus Parc les que s'ofereixen tots els caps de setmana i festius de l'any a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

De les tres noves línies que s'incorporen, dues són pel vessant osonenc i l'altra pel vallesà. Les tres línies, que es van testejar amb èxit en prova pilot la tardor passada, són la línia del Vallès 576 que enllaça l'estació R2 Nord de Palautordera i el poble de Montseny, passant per Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera.


Les dues línies d'Osona que van de Vic i l'estació de la R3 de Sant Miquel de Balenyà, una a Collformic, passant per Seva i el Brull, i la segona fins a Viladrau, passant també per l’estació de R3 de Sant Miquel de Balenyà i Seva. Totes aquestes línies estan operades per l’empresa Sagalés.

Pel que fa a les línies existents, es reforça la 573 de Sant Celoni a Santa Fe i passa a ser directe, sense transbordament al Centre d'informació de Fogars de Montclús, mentre que la 572 de Sant Celoni a Fontmartina, des del 15 de gener ha passat a ser un servei a demanda (TAD) i per fer-ne ús caldrà reservar amb un mínim de 48 hores. Les reserves per aquest servei es poden fer per telèfon 938 707 860 o mitjançant l’app Sagalés on demand o web. Excepcionalment, durant el període de més afluència al Parc Natural, entre el 4 d'octubre i el 14 de novembre, no caldrà fer reserva prèvia.


Finançament compartit Diputació – Generalitat


El servei del Bus Parc es finança entre la Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, i cada administració aporta el 50% del cost. Té l'objectiu que els visitants facin servir el transport públic per arribar als parcs com a alternativa al vehicle privat. A més, el Bus Parc permet realitzar diverses excursions i itineraris lineals i connectar diversos punts del parc.


Aquesta iniciativa és una de les accions emmarcades en l'Agenda 2030, i que coincideix amb els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) per al foment d'una mobilitat menys contaminant i més eficient i responsable. Està inclosa en els plans d'accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible de cada parc, i es una bona alternativa per accedir als espais naturals evitant fer ús del vehicle privat i evitar els problemes d’aparcament i de saturació en determinats indrets.

Parc Natural del Montseny


Línia 573 Sant Celoni – Campins - Santa Fe
Línia 572 Sant Celoni - Fontmartina (servei a demanda)
Línia 442 Vic – Tona – R3 Sant Miquel de Balenyà – Seva - Viladrau
Línia 484 Vic – R3 Sant Miquel de Balenyà – Seva - el Brull - Collformic
Línia 576 Estació Rodalies Palautordera – Montseny

A banda d'aquestes línies al Parc Natural del Montseny i Reserva de la Biosfera també es posa en marxa una nova la línia al Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, la M12 que va de Terrassa a Castellbell i el Vilar per Rellinars, amb enllaç amb la línia R5 de FGC a l'estació de Castellbell.


 

 

Participació