tritó del Montseny

La revista científica Land publica un article sobre el tritó del Montseny

Se centra en les línies estratègiques i les accions fetes pel projecte Life Tritó Montseny

Exemplar de Tritó del Montseny | DDGI
per Redacció, Fogars de Montclús, Catalunya | 27 de març de 2022 a les 13:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La revista internacional, multidisciplinària i d'accés obert Land ​​​​​​​ha publicat un article sobre el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi). L'article, que porta per títol "Habitat Management of the Endemic and Critical Endangered Montseny Brook Newt (Calotriton arnoldi)", se centra en el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi), l'amfibi endèmic que habita al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny catalogat com "en perill crític" per la UICN.

S'hi defineixen les cinc línies estratègiques del projecte Life Tritó Montseny: Augmentar el coneixement científic i tècnic sobre l'estat de conservació del Calotriton arnoldi i la gestió del seu hàbitat; Ampliar la seva distribució geogràfica; Implicar i comprometre les parts interessades en la conservació del tritó del Montseny; Eliminar o minimitzar les amenaces existents en l'hàbitat riberenc; i, finalment, Establir una cobertura legal i definir una planificació estratègica a llarg termini.


Elaborat per Daniel Guinart, Sònia Solórzano, Fèlix Amat, Jordina Grau, Daniel Fernández-Guiberteau i Albert Montori, també s'hi presenta una avaluació de les actuacions dutes a terme per millorar l'hàbitat d'aquesta espècie, incloent les consideracions necessàries perquè s'apliquin correctament i tinguin èxit en un espai natural que està sota gestió publicoprivada.

Land és una revista dedicada a la ciència dels sistemes terrestres, el paisatge, els sistemes sòl-sediment-aigua, l'estudi urbà, les interaccionis terra-clima, el nexe aigua-energia-terra-alimentació, la recerca de la biodiversitat i el nexe amb la salut, la modelització de la terra i el processament de dades, els serveis ecosistèmics i la multifuncionalitat i la sostenibilitat, entre d’altres temàtiques.


Des del 1996, MDPI (Open Access Journals) és l'entitat que s'encarrega de publicar els articles en línia amb una periodicitat mensual. La seva missió consisteix a garantir que la investigació rigorosa i d'alta qualitat es difongui de la manera més àmplia i ràpida possible.
 

 

Participació