pirineus-barcelona 2030

El Govern farà a la primavera una consulta sobre els Jocs d'Hivern entre els veïns del Pirineu

Hi participaran els 77 municipis de les sis comarques de l'Alt Pirineu i Aran

per Redacció, Pallars | 21 de gener de 2022 a les 17:13 |
S'ha descartat incloure el Solsonès, el Ripollès i el Berguedà a la consulta | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern farà a la primavera una consulta vinculant entre els ciutadans de l'Alt Pirineu i Aran per decidir si volen uns Jocs Olímpics d'Hivern l'any 2030. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a la primera reunió de la Taula de representació territorial de la candidatura olímpica.

En una enquesta encarregada pel mateix Govern duta a terme el mes passat entre 1.500 persones, 300 de les quals del Pirineu, s'ha apuntat que més del 74% de la població d'aquesta vegueria veu interessant fer els JJOO. La decisió final però, s'adoptarà en funció de la consulta, que es farà entre els veïns de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Jussà, l'Alt Urgell i la Cerdanya.

Són veïns de sis comarques de l'Alt Pirineu i Aran que pertanyen a 77 municipis d'aquesta vegueria. Finalment, s'ha descartat incloure en la consulta els veïns de Barcelona, ja que la candidatura porta el nom de Pirineus-Barcelona 2030. També s'havia plantejat la possibilitat que votessin veïns del Solsonès, el Ripollès i el Berguedà, però finalment s'ha descartat.


 

Altres notícies que et poden interessar 

Participació