atletisme

La Marató de Ripoll torna a bombo i platerets

La cursa, que guanyen Nan Oliveras i Cristina Silva, reuneix més de 500 atletes

per Redacció, Ripoll, Catalunya | 22 de novembre de 2021 a les 16:40 |
Sortida multitudinària de la cursa | Ajuntament de Ripoll
La Mitja Marató, la gran cita de l'atletisme a Ripoll, va tornar aquest any, després d’un any de parèntesi per la Covid-19. I ho va fer amb un enorme èxit, amb més de 500 participants inscrits en les tres curses que en formaven part.

La plaça del Monestir i la de l’Ajuntament es van omplir d’ambient festiu durant tot el matí, amb l’ús de la mascareta obligatori quan no es podia mantenir la distància interpersonal. Després de l’entrega dels darrers dorsals, a les 10 del matí va començar la Mitja Marató i la cursa de 10 km Comte Guifré, i a les 10.15 h ho feia la prova de 5 km, la Bressol de Catalunya. Tot això amb l’animació dels tambors de Tramuntakada.


Els participants dels tres recorreguts van anar completant-los i anaven arribant a l’arc de fi de cursa, just davant del monestir. Allà hi trobaven una càlida benvinguda per part del públic i de l’speaker Joan Costa, a més d’un ampli avituallament amb productes locals.

Els vencedors de la prova de 21 km, que consistia en fer el recorregut entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i tornar, van ser Nan Oliveras, amb un temps d’una hora, 7 minuts i 43 segons; i Cristina Silva, amb un temps d’una hora, 16 minuts i 4 segons.


Passades les 12 del migdia, es va fer la cerimònia del podi i entrega de trofeus a tots i totes els guanyadors, amb la presència de l’alcalde, Jordi Munell; el regidor d’Esports, Josep Isern; el president del Consell Comarcal i regidor de l’Ajuntament de Ripoll, Joaquim Colomer; i la regidora d’Esports de Sant Joan de les Abadesses, Anna Soler.

A banda del reconeixement als corredors més ràpids, es va viure un moment emotiu quan Casimiro Murillo va pujar al podi, ja que amb 91 anys segueix sent el corredor més veterà que participa a la prova, en el seu cas en la de 5 km.


Els podis de les tres curses van ser els següents:

MITJA MARATÓ (21 km)

Masculí:
1r – Nan Oliveras
2n – Youssef Ez Zayati
3r – Xavi Tomassa

Femení:
1a – Cristina Silva
2a – Barbara Ramon
3a – Sílvia Segura

CURSA COMTE GUIFRÉ (10 km)

Masculí:
1r – Miki Solé
2n – Soufiane Amgar
3r – Rance Gimenez-Salinas

Femení:
1a – Aniria Mata
2a – Marisa Zapata
3a – Vinyet Bigordà

CURSA BRESSOL DE CATALUNYA (5 km)

Masculí:
1r – Aleix Fàbregas
2n – Adrià Marín
3r – Adrià Hernandez

Femení:
1a – Laura Pradell
2a – Caren Pena
3a – Laura Ramoneda 

Podeu trobar les classificacions completes, clicant en aquest enllaç.


Curses infantils el dissabte


El dissabte, 20 de novembre, l’ambient d’atletisme ja es va començar a apoderar de Ripoll amb la disputa de les curses infantils del Consell Esportiu del Ripollès. A la Devesa del Pla, infants de 4 a 12 anys van completar diferents recorreguts adaptats a les seves edats.

Es va decidir separar en dos dies les curses infantils de les dels adults per tal d’evitar aglomeracions.
 

Les curses infantils es van fer dissabte Foto: Ajuntament de Ripoll

 

Participació