esquí

Vallter i Vall de Núria obriran el 27 de novembre i el 4 de desembre

Ferrocarrils de la Generalitat arrenca la temporada amb l'objectiu que s'assembli "al màxim" a les d'abans de la pandèmia

per Lluis Girona, Barcelona, Catalunya | 15 de novembre de 2021 a les 09:30 |
Vallter, a finals de la passada temporada | FGC
Les estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat arrencaran entre finals de novembre i principis de desembre, coincidint també amb la celebració del Pont de la Puríssima, una nova temporada d'hivern amb l'objectiu d'acostar-se a les xifres anteriors a la pandèmia.

Després dels confinaments territorials d'ara fa un any i que molts visitants es quedessin sense esquiar, la presidenta de la companyia, Marta Subirà, ha assegurat que afronta aquest hivern amb "molta il·lusió" i amb el desig que "la meteorologia respongui". "Volem que s'assembli al màxim a les temporades d'abans de la pandèmia. El 2019 va ser un bon any i ens agradaria repetir-lo", ha comentat.


FGC ha presentat aquest divendres al migdia, en un acte a l'antiga fàbrica d'Estrella Damm, la nova temporada d'esquí a les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Portainé i Boí Taüll. A més, col·labora en la promoció de les estacions de la Mancomunitat Tot Nòrdic, l’estació de Tavascan i la de Masella per a la promoció del domini conjunt La Molina + Masella.

Concretament, està previst que Espot i Port Ainé obrin el 26 de novembre; La Molina, Vallter i Boí Taüll, el 27 de novembre; i Vall de Núria, el 4 de desembre, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Entre les novetats d'aquest any, hi ha les noves màquines de venda i recollida de forfaits; la inclusió del viatge en el Telefèric de la Vall de Núria si es compra el bitllet del cremallera; les exposicions "90 anys d'història. El Cremallera de Núria" i "Tots podem ajudar el Gall Fer", de Portainé.


A més, s'inaugurarà el nou Teleesquí Puigfalcó i la nova pista Ginebrell de Boí Taüll. Precisament, aquesta estació acollirà els Campionats d'Europa d'Esquí de Muntanya del 8 al 13 de febrer. Per la seva banda, a Portainé es posarà en marxa un nou aparcament a la cota 2000 per descongestionar els accessos.

La presidenta de FGC ha garantit que les estacions d'esquí que gestiona la companyia són un "destí segur" i ha animat a esquiadors i amants de la muntanya que les visitin i "perdin la por si encara en tenen". També, ha demanat que s'allotgin i facin vida al Pirineu. "L'any passat va ser un hivern complicat i enguany les condicions són immillorables. De la mateixa manera que estem recuperant usuaris als Ferrocarrils, estem convençuts que aquest hivern serà una temporada excel·lent a les estacions d'esquí", ha comentat.


Subirà ha evitat valorar la petició de la CUP que el Govern renunciï als Jocs Olímpics d'Hivern com a una de les condicions per obtenir el suport dels anticapitalistes en l'aprovació dels pressupostos i només ha manifestat que FGC es troba a disposició de l'executiu. "Si no n'hi ha, res, i sinó ens posem a disposició", ha afirmat.

 

Participació