Procés català

​Il·luminen el Pedraforca per presentar la «Via Pirinenca» entre el País Basc i Catalunya

L'ANC, Gure Esku Dago i la Federació d'Excursionistes faran una mobilització el juliol del 2022 a través de punts de llum

per NacióDigital, 11 de juliol de 2021 a les 18:05 |
El Pedraforca il·luminat de nit durant una acció de l'ANC, Gure Esku Dago i la FEEC. | ANC
Mobilització conjunta entre Catalunya i el País Basc per al juliol de l'any vinent. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'organització sobiranista basca Gure Esku Dago i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han fet la prova aquest dissabte a la nit. Han il·luminat el Pedraforca, al Berguedà, per presentar la mobilització del 2 de juliol de 2022.

Batejada com a "Via Pirinenca" les entitats volen connectar el País Basc amb Catalunya a través d'aquesta serralada amb punts de llum als cims des d'Hondarribia fins al Cap de Creus, a l'Alt Empordà. La presentació d'aquest dissabte, que s'ha repetit a l'Aiako Harria (Guipúscoa), l'han protagonitzat més de 50 excursionistes que han pujat al Pedraforca per il·luminar-lo mentre a la falda de la muntanya hi ha hagut un acte polític.


La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri; el portaveu de Gure Esku Dago, Amalur Alvarez; Jordi Pons, de la FEEC, i Àngels Torrens, d'Artistes de la República han participat en la presentació política.

Paluzie ha reivindicat l'acció i la mobilització de l'any vinent "per reclamar l'atenció de la comunitat internacional cap a una causa justa en favor del dret d'autodeterminació dels pobles". Ha advertit que "la ciutadania catalana seguirà mobilitzant-se i lluitant activament per fer efectiva la independència" i ha animat els bascos a fer-ho "per exercir amb plenitud el dret d'autodeterminació".

 

Participació