Esports

Lluís Ruiz i Teresa Moyano guanyen la cursa Pels Camins dels Matxos

El Centre Excursionista Torelló considera que el nou format desdoblat ha estat un èxit

per Osona.com, 14 de juny de 2021 a les 15:43 |
Lluís Ruiz, guanyador de Pels Camins dels Matxos 2021 | Josep M. Montaner
Aquest cap de setmana s'ha disputat la dinovena edició dels Matxos amb un nou format. La cursa del Tastet dels Matxos s'ha celebrat dissabte i la dels Pels Camins dels Matxos, diumenge. Tal com remarca el Centre Excursionista Torelló, el format ha estat un èxit i l'edició serà recordada per les altes temperatures.

Tot i això, Lluís Ruiz Oller s'ha proclamat campió de la prova reina de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat que corona els cims de Bellmunt, Puigsacalm i Cabrera. Ho ha fet amb un temps de 6 hores, 24 minuts i 19 segons en un recorregut en què ha corregut pràcticament sol. Dinou minuts després ha arribat a la meta Pau Zamora, amb un temps de 6 hores, 43 minuts i 10 segons. El podi l'ha tancat el torellonenc Jordi Delgado que ha travessat la línia d'arribada després de 7 hores, 47 minuts i 3 segons.

 

Teresa Moyano, guanyadora de la cursa reina. Foto: Josep M Montaner


Pel que fa a la categoria femenina, la terrassenca Teresa Moyano s'ha emportat la dinovena edició de la prova reina després de travessar la meta amb un temps de 9 hores, 33 minuts i 6 segons. Gairebé vint minuts més tard ha arribat la segona classificada de la prova, la local Eli Vinué, que ha completat els 63 quilòmetres amb un temps de 9 hores, 50 minuts i 18 segons. Anna Pujol s'ha emportat la tercera posició del podi aconseguint un temps de 10 hores, 13 minuts i 34 segons.


Joan Riba i Laura Bardolet, guanyadors del Tastet

D'altra banda, el dissabte es va disputar la prova Tastet de Matxos de 23 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell acumulat. En la categoria masculina, el corredor de Sant Feliu Sasserra Joan Riba es va proclamar guanyador després de completar la prova amb un temps de 2 hores, 16 minuts i 10 segons. I en la femenina, la torellonenca Laura Bardolet va signar la segona victòria, la primera el 2018, quan va travessar la meta amb un temps de 2 hores, 49 minuts i 11 segons.


FOTOS Pels camins solidaris dels Matxos

 

Participació