medi ambient

Apareix un llop al parc d'Aigüestortes per primer cop en 100 anys

Els Agents Rurals busquen mostres d'ADN de l'animal per a determinar-ne l'origen

per NacióDigital , 31 de març de 2021 a les 18:26 |
El llop en qüestió, captat per una imatge de Medi Ambient | Agents Rurals
Per primer cop en un segle, els Agents Rurals han captat la presència d'un llop al parc d'Aigüestortes. Els agents busquen mostres d'ADN de l'animal per tota la Vall de Boí, a l'Alt Pirineu, per a determinar l'origen de l'animal i si es tracta d'un exemplar ja identificat a l'Aragó o és un de nou. El cos rural ha publicat una imatge del llop, captada al febrer. Feia més d'un segle que no es tenia cap constància d'aquest animal en aquest parc nacional.
  Per a poder fer un major control i seguiment de l'animal s'han col·locat més càmeres per tot Aigüestortes. Són models molt concrets de càmeres, que els Agents Rurals utilitzen per captar la presència d'animals com llops i ossos al Pirineu. S'activen en detectar moviment. Ara per ara, els Agents Rurals treballen amb dues hipòtesis possibles sobre l'origen del llop d'Aigüestortes.

La primera és que es podria tractar d'un llop italià que ja es va detectar a l'Alta Ribagorça de l'Aragó. Si no és el cas, és un nou exemplar desconegut que requeriria una monitorització. "Fins que no tinguem mostres genètiques no ho podrem saber", han explicat membres del Departament de Medi Ambient a TV3.

 

Participació