ESPORTS

Montclar estrena un nou circuit permanent d’orientació

Compta amb 20 fites repartides pel mapa, ubicades sobre el terreny de forma permanent

per Redacció , 24 de febrer de 2021 a les 09:39 |
Una de les vint fites que es troben al nou Circuit de Montclar | Club Orientació del Berguedà
Aquest cap de setmana s’ha estrenat un nou Circuit Permanent d’Orientació al municipi de Montclar, que ha estat subvencionat per l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Berguedà. El Club Orientació Berguedà (COB) n’ha dissenyat i dinamitzat l’equipament.

Un Circuit Permanent d’Orientació és una instal·lació esportiva a l’aire lliure que, a partir d’un mapa molt detallat de la zona, s’ha de localitzar tot un seguit de punts de control repartits pel terreny (estaques de fusta amb el senyal de fita). En aquest cas hi ha 20 fites repartides amb tres possibles recorreguts a la zona de bosc: un de llarg, un de mitjà i un de curt perquè sigui adequat per a tots els participants.


La peculiaritat d’aquesta activitat és que es pot realitzar de forma individual o per equips, però està disponible els 365 dies de l’any, oferint així una facilitat molt gran per als participants. En aquest cas, i gràcies als promotors del Circuit Permanent, s’ha aconseguit que sigui una activitat gratuïta, ja que els mapes es poden descarregar des del web de l’Ajuntament. Tot i que també es pot comprar en paper, per un euro, a l'ajuntament i al restaurant de Montclar. A més, també hi ha 3 recorreguts extres de Microsprint a dins del nucli urbà, molt curts i entretinguts, oferint així encara més possibilitats per als participants i una activitat extra per a tots aquells que ho prefereixin.

Aquest Circuit Permanent d’Orientació de Montclar és el setè equipament d’aquestes característiques que ha muntat el COB, tots ells a les comarques del Berguedà i el Bages.

 

Participació