VÍDEO EN DIRECTE

Kilian Jornet abandona el repte de córrer 24 hores sense parar

El corredor ha dit prou després de 10 hores de competició i un total de 337 voltes, sumant 134 quilòmetres

per NacióDigital , 28 de novembre de 2020 a les 09:32 |

Kilian Jornet ha dit prou. El corredor ha abandonat el repte de córrer 24 hores consecutives després de 10 hores de competició i un total de 337 voltes, sumant 134 quilòmetres, és a dir, 4:35 minuts per quilòmetre.


El corredor català ha intentat superar el rècord de les 24 hores corrent en pista, una gesta batejada com a Phantasm 24. S'ha pogut seguir en directe a través de les xarxes socials de Salomon, la marca que el patrocina.

L'objectiu era acumular el màxim de quilòmetres possibles en un dia. Oficialment, la distància més llarga registrada fins a dia d'avui en el marc d'aquest repte són 303,506 quilòmetres. Ho va fer el grec Yiannis Kouros l'any 1997. El mateix Jornet defineix aquesta distància com a "absolutament salvatge".


El repte havia començat a les 11h d'aquest divendres i acabarà a la mateixa hora de l'endemà, dissabte 28 de novembre. Jornet canviava de direcció cada quatre hores. Ho ha fet a Noruega, on les temperatures es preveu que oscil·lin entre menys d'un grau a la nit i un màxim de tres graus de dia, sense precipitacions.

També competiran diversos atletes noruecs especialitzats en llarga distància.

 

Participació