Medi Ambient

​ENQUESTA Estàs a favor de regular l'accés als espais naturals?

La massificació a la muntanya genera preocupació al Berguedà, però també a altres indrets del país

per NacióMuntanya, 15 de setembre de 2020 a les 21:13 |
Pedraforca (arxiu). | ADBerguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència de Desenvolupament del Berguedà i el consell comarcal volen crear una Taula per a la Sostenibilitat Turística amb els ajuntaments, el Parc Natural Cadí-Moixeró i les entitats ecologistes amb l'objectiu d'abordar mesures per acabar amb la massificació turística i evitar el deteriorament del medi natural. 

 La qüestió no només preocupa el Berguedà. Aquest cap de setmana ha estat notícia la Pica d'Estats per les llargues cues al cim. Això ja ha portat el Parc Natural de l'Alt Pirineu a anunciar que regularà l'accés a la zona per evitar el seu deteriorament amb el consens dels ens locals. 

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), també ha llençat un crit d'alerta per aconseguir una regulació "urgent" de la muntanya davant la "massificació" que darrerament s'observa en cims com la Pica d'Estats o el Pedraforca. L'entitat avisa que aquests indrets no estan preparats per rebre "un impacte continuat" com l'actual, i subratlla que l'excés de gent comporta un "perill important" per als espais naturals protegits.

 

Participació