allaus

Liciten les obres per implantar barreres paraallaus a l’aparcament de Tavascan

Els treballs, amb un import de 686.000 euros, tenen la voluntat d'afavorir l'activitat econòmica

per Redacció , 8 d'abril de 2020 a les 16:05 |
El refugi de la Pleta del Prat, a l’estació de Tavascan | Tavascan
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres per instal·lar barreres paraallaus a l'aparcament de l'estació d'esquí de Tavascan. Aquesta actuació, que es licita per un import de 686.000 euros, permetrà millorar la protecció i la seguretat de la zona, a peu de pistes, davant de possibles allaus.

El termini d'execució previst de les obres un cop comencin és de tres mesos, amb l’objectiu que l'obra estigui acabada de cara a la temporada d'hivern que ve. Aquesta licitació s'emmarca en la voluntat del Govern de la Generalitat de mantenir activitat econòmica en el context de l'emergència pel coronavirus i permetre continuar a les empreses teletreballant en la preparació d'ofertes.


El contracte que s'impulsa inclou les obres necessàries per a la col·locació de barreres paraallaus al talús de l'aparcament de l'anomenada Pleta del Prat, a l'estació d'esquí de Tavascan, el funcionament de la qual es veu afectat periòdicament per allaus de diversa importància.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha analitzat la zona d'allau que afecta l'aparcament de l'estació. Aquesta zona es troba actualment protegida amb barreres paraallaus entre les cotes 2.015 a 1.915 metres, que eviten el desencadenament d'allaus des de les cotes superiors. L'actuació que ara s'impulsa permetrà evitar allaus més avall de la cota 1.915 metres i que arriben a afectar l'aparcament, situat a la cota 1.700 metres, molt freqüentat per usuaris de l'estació i del refugi existent.

 

Participació