Alpinisme

Stefi Troguet fa el cim al Manaslu

L'alpinista andorrana assoleix el segon 8.000 d'aquest 2019 i de la seva trajectòria esportiva

per Redacció, 27 de setembre de 2019 a les 18:23 |
L'alpinista andorrana Stefi Troguet al Manaslu | Estefania Troguet
L'alpinisme andorrà està d'enhorabona després d'un nou èxit a l'Himàlaia. Estefania Troguet ha confirmat la seva progressió cap a l'alpinisme que es fixa en les muntanyes més altes del planeta amb una expedició d'èxit al Manaslu (8.163 metres). L'esportista andorrana ha anunciat el seu èxit a través de les xarxes socials així com el descens completat fins al Camp Base en les darreres hores.

Aquest és el segon 8.000 de la jove Troguet, que es va estrenar aquest mateix estiu amb l'ascensió al Nanga Parbat (8.125 metres) sense ajut d'oxigen artificial.


Al Manaslu Troguet ha coincidit amb una altra expedició andorrana formada pel ja veterà Domi Trastoy (amb experiències d'èxit a l'Everest i al Cho Oyu) i Jordi Cornella. Tots dos alpinistes van tastar l'èxit aquest dimecres, dos dies abans que fos Troguet qui posés els peus al cim de la vuitena muntanya més alta del món.

En uns dies d'intensa activitat al Manaslu el nom que més focus s'ha endut i que també ha fet el cim aquest divendres és del de Nirmal Purja, l'home que ja acumula 13 ascensions en poc més de cinc mesos batent tots els rècords històrics de velocitat. Per completar el seu projecte 14/7 només li resta pendent el Shisha Pangma (8.013 metres), però de moment no té permís per fer l'ascensió. El govern xinès ha tancat els permisos per aquest cim durant la tardor, esgrimint raons de seguretat, i compliquen la gesta d'aquest ambiciós alpinista.

 

Participació