Els Alabaus de la Molina decidiran els campions de Catalunya de rogaine

per Redacció , 20 de juny de 2014 a les 18:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Dissabte es disputa als Alabaus de la Molina, al terme de Toses (Ripollès), el Campionat de Catalunya de Rogaine, organitzat pel Club d'Orientació de Catalunya. La prova, consistent en una cursa de sis hores, proclamarà els campionats en categories HO, DO i XO. També hi haurà una cursa de tres hores per aquells equips que vulguin aprofitar la competició per iniciar a les curses d’orientació de resistència, ja sigui amb la família o els amics. Les sortides de les curses es faran a les 10 i a les 12, respectivament. NacióMuntanya farà una cobertura de la competició en forma de galeria fotògrafica i crònica.


Què és la Rogaine?

La rogaine és una modalitat de cursa d’orientació a mig camí entre els raids, les curses d’orientació i les curses de muntanya. Va sorgir a Austràlia fa més de 30 anys i consisteix en equips de dos a cinc integrants que intenten trobar el major nombre de controls possibles en el termini horari establert.


Cada fita té una puntuació que es coneix des de l’inici de la cursa, en què es lliura el mapa amb els controls i el seu valor, de manera que l’equip haurà d’elaborar la seva estratègia en funció de les seves capacitats físiques i tècniques. La cursa és d’autosuficiència, havent de portar l’aigua i els avituallaments cada corredor a la motxilla, i la durada més freqüent és de sis hores i un recorregut a l'entorn dels 30 quilòmetres.

El mapa utilitzat també és diferent dels de les curses d’orientació: l’escala sol ser entre 1:25.000 i 1:40.000, amb gran simplificació de detalls i colors. La ubicació de les balises és en elements força visibles, primant més l’elecció de ruta que l’orientació fina. En les proves de llarga durada, el mapa es lliura als equips prèviament a la sortida perquè puguin decidir la seva estratègia de localització, ordre i controls. El temps amb què es lliura el mapa depèn de cada organització.

 

Participació