Brama

​Comença la brama del cérvol a l’Alt Pallars i al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Del 21 de setembre al 20 d'octubre, hi haurà tres punts d'observació amb informadors

per Redacció , 25 de setembre de 2019 a les 10:20 |
Turistes gaudint de la brama del cérvol al Pallars Sobirà | Agricultura
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La brama del cérvol torna aquesta tardor a la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars. Per tercer any consecutiu, es posarà un servei gratuït d'informadors situats en punts d'observació fixos, equipats amb material òptic i divulgatiu que faran més fàcil l'observació de la brama a tots els interessats. Els tres punts d'observació guiats estan ubicats a la localitat Alós d'Isil, al port de la Bonaigua (prop de la Mare de Déu de les Ares), i al poble de Gavàs (Vall d'Unarre).

També hi haurà la possibilitat de fer visites guiades amb empreses acreditades, acompanyats de guies interpretadors. L'objectiu és facilitar l'observació als visitants reduint les molèsties als animals, millorar la satisfacció dels usuaris de la Reserva, i potenciar les visites guiades.


Durant l'època de la brama a la Reserva es compatibilitza l'ús públic amb l'activitat cinegètica, necessària per a la correcta gestió de les poblacions d'espècies cinegètiques i fer compatible la seva presència amb les activitats agrícoles, forestals, i ramaderes. Igualment, el manteniment de les densitats òptimes d'aquestes espècies afavoreix algunes espècies amenaçades, com ara el gall fer, ja que densitats massa elevades de cérvols i altres brostejadors poden malmetre el seu hàbitat. 

L'any 2018, 748 persones van ser informades als Punts d'Observació d'Alós d’Isil i de la Bonaigua, amb un increment del 40% respecte al primer any. Els punts d'observació disposaran d'informadors i material òptic des de trenc d'alba fins a les 11h i de les 16h al capvespre. Aquest servei estarà operatiu els dissabtes i diumenges fins el 20 d'octubre.

 

Participació