Curses de Muntanya

Neix Cinglera, una nova cursa de muntanya a Tavertet

La primera edició d'aquesta prova es disputa aquest diumenge

per Redacció, 7 de setembre de 2019 a les 10:00 |
Els cingles de Tavertet, escenari majestuós de la nova cursa | Oriol Batista
Aquest diumenge 8 de setembre neix una nova cursa de muntanya a Tavertet. Klassmark Trail estrena temporada amb una nova proposta, Cinglera, que parteix d'aquesta localitat osonenca i que en la seva primera participació comptarà amb 300 participants distribuïts en dos recorreguts: el Trail, de 24 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu, i l'Express, de 14 quilòmetres i 750 metres de desnivell positiu.

La cursa parteix de Tavertet i ràpidament enfila el descens cap al Pantà de Sau pel Morro de l'abella i compta amb una primera pujada significativa cap al Pla de dalt del Castell i després d'un nou descens des del Coll de Malla, una pujada sostinguda cap a Tavertet passant pel salt de l'avenc.


L'organització tira de fusta evitant el plàstic, amb la voluntat de crear el menor impacte possible, i situa la línia d'arribada a la piscina del poble. Literalment, els corredors faran una bona capbussada només travessar la línia d'arribada.

En un territori de cingles i llegendes neix una nova cursa de muntanya que promet oferir una gran experiència als participants. La zona és ben coneguda pels seus paisatges i aquest diumenge els corredors en descobriran els senders més interessants amb aquesta nova proposta.

 

Participació