rescat

​Rescatada una parella catalana a les Dolomites després de rebutjar l'ajuda en dues ocasions

Els alpinistes intentaven pujar les Tres Cims de Lavaredo

per NacióDigital, 3 de setembre de 2019 a les 06:56 |
Les Tres Cimas de Lavaredo | Pixabay
Una parella d’alpinistes de Barcelona han estat rescatats aquest dilluns als Tres Cims de Lavaredo, a Itàlia, després de rebutjar l’ajuda dels helicòpters dels equips de rescat en dues ocasions, segons explica La Vanguardia.

Els alpinistes, de 45 anys l’home i 36 la dona, van rebutjar un primer rescat després de passar una nit a la intempèrie al meitat de la Via Cassin. La parella estava convençuda que podia continuar amb la pujada. 


La mare de l’alpinista, que els estava esperant al refugi d’Auronzo, en no veure’ls tornar, va sol·licitar una altra intervenció de rescat. I va tornar a passar el mateix, tot i les males condicions climatològiques: els catalans es van negar en dues ocasions a pujar a l’helicòpter i es van limitar a demanar el camí que havien de seguir.

L’equip de rescat va continuar monitoritzant la parella i a les quatre de la tarda d’aquest dilluns, gràcies a un clar que es va obrir en la boira, va apropar-se al mur de la Cima Ovest di Lavaredo, a 2.750 metres d’alçada, i finalment els van evacuar amb l'helicòpter.

Es dona la circumstància que la parella ja va ser rescatada la setmana passada quan ja van intentar escalar un dels pics de la zona.

 

Participació