Successos

L'esportista Eloi Palau, ferit per l'explosió d'una bomba a les Dolomites

L'explosió de l'artefacte va tenir lloc a 3.000 metres d'altura

per Redacció, 27 d'agost de 2019 a les 18:28 |
La Cima Presena, a Itàlia, on ha tingut lloc l'accident. | Wikicommons
Aquest dilluns el jove Eloi Palau, una de les grans estrelles del Bike Trial Català, ha patit un greu incident mentre feia una ruta a les Dolomites. Ell i un altre jove de 21 anys, el també esportista Sergi Llongueras, es trobaven a 3.000 metres quan han trobat una bomba de la Primera Guerra Mundial. L'artefacte ha explotat i ha provocat cremades i contusions als dos excursionistes.

Segons informen alguns mitjans locals Eloi Palau i Sergi Llongueras estarien en ple descens de la Cima Presena, a la part alta de la popular glacera de la zona, quan han localitzat la bomba de camí cap al Lago Scuro. Aquesta zona popular en la pràctica d'esports de muntanya havia sigut un punt estratègic molt important durant la Primera Guerra Mundial. L'accident hauria tingut lloc a les 3 de la tarda i ràpidament els serveis d'emergència italians amb l'ajuda dels artificiers van organitzar el rescat dels excursionistes accedint al lloc dels fets amb helicòpter.


Segons informa el Diari de Girona, Eloi Palau s'hauria endut la pitjor part de l'explosió i ha estat operat dels ulls i d'una mà, a més de patir ferides lleus a un peu i a la panxa. El jove, que ha arribat a ser campió del món i d'Europa júnior de Bike Trail, es troba a la Unitat de Vigilància Intensiva d'un hospital proper acompanyat pels seus pares.

Eloi Palau és fill del regidor a Viladrau Jordi Palau. L'Ajuntament se n'ha fet ressò a través del Twitter i donant suport a la família per l'accident.

ACTUALIZACIÓ: Els dos joves esportistes catalans, fora de perill.

 

Participació