Curses de Muntanya

El Campionat del Canigó, la cursa històrica del Conflent

Aquest diumenge es disputa una nova edició de la cursa que va néixer el 1905

per Redacció, 31 de juliol de 2019 a les 00:02 |
El Canigó, vist des de Vernet | Espencat
El Canigó acull cada any una de les curses de muntanya més singulars del nostre país. Amb una història que es remunta fins al 1905, la prova del Conflent parteix des de Vernet i s'enfila a l'emblemàtic cim de la Catalunya Nord abans de tornar cap al punt de partida inicial.

Un recorregut de 34 quilòmetres marcat pel desnivell de la pujada i que alguns corredors encara fan amb un pes afegit de 8 quilos tal com es feia en la primera edició de la cursa que va aplegar 18 corredors disposats a homenatjar l'exigent transport que havien d'assumir els portadors de gel que pujaven a l'antiga glacera de la muntanya per extreure material que acabava als famosos centres termals de Vernet.


Aquest diumenge el Campionat del Canigó aplegarà més corredors que mai amb les inscripcions esgotades a la cursa clàssica i més de 1.000 participants inscrits en qualsevol de les dues curses del cap de setmana. Per acompanyar la prova clàssica en els darrers anys l'organització també programa una prova alternativa, més curta, de 21 quilòmetres i 1.250 metres de desnivell positiu que s'enfila a la Collada de Mates Roges en lloc de pujar fins al cim del Canigó.

Enguany les previsions meteorològiques no fan témer d'entrada per la disputa de al cursa en la seva totalitat en una prova que s'ha vist obligada a retallar part del recorregut en edicions recents. L'any passat la catalana Laia Andreu va pujar al podi en una cursa que acostuma a comptar amb un bon gruix de participants del Principat més enllà dels inscrits del Conflent i de la resta de comarques de la Catalunya Nord, així com una bona nòmina de participants d'altres indrets de França i alguns inscrits procedents d'altres indrets d'arreu del món.

 

Participació