pirineus-barcelona 2030

El Parlament insta el Govern a impulsar una consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern

Es tracta d'un punt d'una moció presentada per la CUP que s'ha aprovat amb els vots a favor de JxCat, ERC i els comuns

per Redacció, 12 de juliol de 2019 a les 11:16 |
El Parlament de Catalunya ha instat el Govern a impulsar una consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern per tal que el conjunt de la ciutadania del Pirineu pugui votar i aportar les seves propostes. Es tracta d'un punt d'una moció presentada per la CUP que s'ha aprovat amb els vots a favor de JxCat, ERC i comuns, els vots en contra de Cs i PSC, i l'abstenció del PPC.

En relació als Jocs Olímpics d'Hivern, el Parlament ha rebutjat paralitzar les obres al Berguedà relacionades amb aquest esdeveniment com l'ampliació del Coll de Pal i l'ampliació de la C-16 i aprovar una moratòria fins que els projectes no hagin estat aprovats per referèndum. 


Els cupaires proposen que la població del Pirineu decideixi si vol acollir aquest esdeveniment i si les inversions que comportaran "han de ser la prioritat de les properes dècades pel territori". La formació reclama així que es produeixi un debat "públic obert i transparent" on les administracions exposin tota la informació ambiental, econòmica i territorial necessària perquè "els veïns i veïnes puguin decidir".

 

Participació