Activisme

131 agulles de Montserrat s'il·luminaran per la llibertat

L'acció reivindicativa es durà a terme la nit del 10 a l'11 de setembre

per Redacció , 5 de juliol de 2019 a les 15:00 |
Vistes generals de la muntanya de Montserrat. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nit del 10 a l'11 de setembre les agulles del massís de Montserrat s'il·luminaran en una acció per reclamar la llibertat de Catalunya anomenada "Llum i Llibertat". Les entitats Artistes de la República, l'Assemblea Nacional Catalana i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, amb el suport d'Òmnium Cultural, organitzen aquesta iniciativa que vol recordar els cent trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya en una data assenyalada al nostre país.

Per aquest motiu, el capvespre del 10 de setembre 131 agulles de Montserrat (una per a cada president) s'il·luminaran simultàniament en una acció que requerirà un grup mínim de tres escaladors o excursionistes per cadascuna de les agulles. L'acció començarà amb les 131 ascensions el dimarts dia 10 de setembre al migdia, tindrà el seu moment àlgid en el moment d'encesa dels cent trenta-un farells arreu del Massís i no s'acabarà fins el dimecres 11 de setembre al matí, atès que les cordades faran bivac a l'agulla assignada per mantenir la flama encesa durant tota la nit.


La FEEC coordinarà l'assignació d'agulles per a les diferents cordades que s'apuntin a la iniciativa i que necessàriament hauran de seguir un protocol concret i formar part d'una de les entitats associades a la FEEC. Inicialment cada entitat només tindrà assignada una agulla que es farà efectiva en el moment del pagament i haurà d'associar-hi els noms dels escaladors o excursionistes que hi pujaran el dia 10 de setembre. El cost per agulla és de 150 euros i inclou el farell, l'assegurança i un objecte commemoratiu de l'acció.

El projecte "Llum i Llibertat" vol recordar la història de Catalunya per dir al món "que venim de lluny i que volem anar molt més lluny". Els organitzadors calculen que més de 500 escaladors d'arreu del país prendran part en la iniciativa.

 

Imatge projectada de la futura acció a la muntanya de Montserrat Foto: Llum i Llibertat


 

 

Participació