Alpinisme

Stefi Troguet i Sergi Mingote assoleixen el cim del Nanga Parbat

És el primer vuit mil de l'andorrana i el cinquè del paretà en menys d'un any

per Redacció, 3 de juliol de 2019 a les 15:39 |
MIngote i Troguet han fet cim a l'imponent Nanga Parbat aquest dimecres | Guilhem Vellut
Aquest dimecres 3 de juliol els alpinistes congregats al peu del Nanga Parbat han decidit atacar el cim i tant Estefania Troguet com Sergi Mingote han aconseguit l'objectiu i han posat els peus al punt més alt de la novena muntanya més alta del món, amb 8.126 metres.

És el primer cim de més de 8.000 metres que aconsegueix la jove Estefania Troguet en una carrera ascendent en l'alpinisme que l'any passat ja la va portar a coronar el pic més alt de l'Amèrica del Nord, el Denali. Una nova fita extraordinària per a l'alpinisme andorrà després dels èxits assolits en els darrers anys per Domi Trastoy, el primer andorrà en trepitjar el cim de l'Everest l'any 2013.


De la seva banda, Sergi Mingote continua endavant amb el seu repte majúscul de completar sis cims de més de vuit mil metres sense oxigen artificial i en menys de 12 mesos. Un projecte únic en la història de l'alpinisme que esdevindrà un nou rècord Guinness si ho assoleix. L'alpinista de Parets del Vallès ho té a tocar després de sumar al Nanga Parbat el seu cinquè cim des del mes de juliol de 2018.

Mingote va debutar amb el Broad Peak (8.047 m) i va seguir amb el K2 (8.611 m), el Manaslu (8.163 m) i el Lhotse (8.516 m), el darrer pic aconseguit el 16 de maig just abans de renunciar a atacar l'Everest. Un any molt intens i un projecte que ha sofert diversos contratemps però que encara és a l'abast del català. En aquesta expedició té previst encadenar el Nanga Parbat amb una doble ascensió més al Gasherbrum I (8.080 m) i al Gasherbrum II (8.035 m). Té temps fins a finals de juliol per aconseguir, com a mínim, fer al cim a un dels dos pics.

Mingote i Troguet han fet cim al Nanga Parbat per la tradicional via Kinshofer acompanyats també pel brasiler Moeses Fiamoncini en un dia de gran activitat a la muntanya del Pakistan atès que el nepalès Nirmal Purja també ha intentat fer el cim per continuar amb el seu repte de sumar els catorze vuit mils en només set mesos per tots els mitjans possibles.

 

Participació