incendis

L'incendi fora de control a la Ribera d'Ebre ja ha cremat unes 1.000 hectàrees

Les flames han obligat a tallar cinc carreteres, entre elles la C-12 entre Maials i Flix, i a desallotjar diverses masies

per NacióDigital, La Torre de l'Espanyol, 26 de juny de 2019 a les 20:13 |
L'incendi entre Vinebre i la Torre de l'Espanyol. | Bombers
L'incendi que s'ha declarat aquest dimecres a quarts de tres de la tarda entre la Torre de l'Espanyol i Vinebre, a la Ribera d'Ebre, afecta més de 1.000 hectàrees i obliga a desallotjar masos de cinc zones. 74 dotacions dels Bombers, 60 de les quals terrestres i 14 aèries, treballen per apagar el foc.

Les flames també obliguen a tallar cinc carreteres, entre elles la C-12 al tram que va de Maials a Flix. Pel que fa a les evacuacions, afecten les zones de Palma d'Ebre, Bovera, Flix, Maials i Llardecans. En les tasques d'extinció els Bombers prioritzen el flanc dret del foc, que té més propagació a favor del vent. A la zona hi ha marinada reforçada.  Ara hi ha cinc carreteres tallades: la T-714 a la Torre de l'Espanyol, la T-2237 entre Vinebre i la Palma d'Ebre; la T-703 entre la Palma d'Ebre i la C-233 entre Bovera i Flix. A última hora s'afegeix la C-12 entre Maials i Flix.
 
Entre els mitjans aeris que treballen a l'incendi hi ha helicòpters de comandament, helicòpters bombarders i avions de vigilància i atac. També hi ha avions de vigilància i atac del Ministeri de Pesca i Alimentació i està previst que se n'incorporin més des d'aquesta administració. A més, els Bombers han activat maquinària pesada. 

A banda de les dotacions dels Bombers, quatre patrulles de Seguretat Ciutadana i 3 binomis ARRO dels Mossos d'Esquadra també col·laboren en les tasques d'extinció de l'incendi forestal. A més, també hi actuen Agrupacions de Defensa Forestal, SEM, Protecció Civil i cossos de Policia Local. Protecció Civil ha activat la fase de Prealerta del pla d'emergències Infocat.

 

Participació