Neix NacióMuntanya

Tots els detalls i seccions del nou diari del Grup Nació Digital dedicat als esports de muntanya

per Redacció, 12 de juny de 2014 a les 22:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
NacióMuntanya, el nou portal del Grup Nació Digital dedicat als esports de muntanya, ja és una realitat. El diari farà un seguiment exhaustiu de les curses de muntanya tant de nostre país com d'arreu del món, de l'esquí de muntanya i altres disciplines relacionades amb aquest medi. Avui dilluns, com a prèvia, s'activen dues de les xarxes socials del diari: Twitter (@naciomuntanya) i Facebook.

El debut de NacióMuntanya coincidirà amb la ultratrail de l'Emmona, de la qual farà de mijtà oficial. S'informarà puntualment amb un minut a minut des de Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès) i un ampli desplegament de fotògrafs arreu de la ultratrail de 110 quilòmetres.


Què és Nació Muntanya?

NacióMuntanya és el nou portal del Grup Nació Digital dedicat als esports de muntanya. L'esquí de muntanya, a l'hivern, i les curses de muntanya, durant tot l'any, seran els protagonistes del nou diari però sense oblidar altres disciplines com els duatlons i triatlons, les curses d'orientació, la BTT, els raids d'aventura... Hi haurà espai per les principals proves de Catalunya però també de la resta d'Europa i de món. Se seguirà l'actualitat esportiva dels corredors d'elit però els populars també tindran el seu espai amb àmplies galeries de fotos. A més, es complementarà l'actualitat esportiva amb informació turística per recomanar llocs on dormir, menjar i visitar després o abans de córrer. Finalment, hi haurà espai per destacar el compromís social, polític i solidari de clubs i esportistes.


Per què neix NacióMuntanya?

Les curses i la resta d'esports de muntanya viuen un boom al nostre país i arreu del món. El nou diari pretén seguir-ne l'actualitat pel seu interès esportiu, popular i també convençuts que poden esdevenir un element pel desenvolupament turístic de molts municipis i comarques. De fet, són uns esports que cada cap de setmana mouen milers de persones i que, fins ara, tenen un seguiment mediàtic molt limitat.


Qui impulsa Nació Muntanya?

NacióMuntanya és una iniciativa del fotògraf Josep Maria Montaner i del periodista Arnau Urgell integrada al Grup Nació Digital, el primer diari en català que ha aconseguit superar la barrera dels dos milions d'usuaris (dades auditades per OJD, març 2014). El nou diari recull l'experiència del grup en el seguiment de les curses de muntanya per part d'algunes de les seves edicions territorials i ara ho vol ampliar a la resta de Catalunya i també a nivell internacional.

On trobarem NacióMuntanya?

La principal finestra del nou diari serà el web naciomuntanya.cat. Des de la seva portada es podrà accedir a les darreres notícies; als especials dedicats a proves importants, campionats o corredors d'elit; es faran seguiments en directe de competicions i també hi haurà diverses seccions temàtiques. A més, el diari disposarà d'una versió específica per a smartphones i tablets. NacióMuntanya tindrà presència digital en diverses xarxes socials: Twitter –@naciomuntanya informarà en directe del desenvolupament de les principals competicions-, Facebook, Pinterest i canal propi a Youtube.

Quan apareixerà NacióMuntanya?

NacióMuntanya comença aquesta mitjanit. El diari arrencarà amb més de mig miler de notícies i unes 125 galeries de fotos que esdevenen un arxiu de les principals curses i corredors del nostre país i d'arreu.

Les seccions de NacióMuntanya

Notícies

Les notícies de NacióMuntanya s'integran en tres grans blocs: curses de muntanya, neu i bicicleta. El primer tindrà set categories: curses (fins a 42 km), trails (entre 43 i 80 km), ultratrails (més de 80 km), curses verticals, canicròs, curses d'orientació, raids de muntanya i marxes tècniques i de regularitat. El bloc de neu estarà formada per les categories esquí de muntanya, raquetes de neu i raids hivernals. Finalment, l'apartat de bicicleta tindrà com a categories: duatló, triatló, BTT i ciclisme en ruta. A més, hi haurà un apartat de notícies generals on s'hi inclouran reptes personals, perfils, notícies de compromís social, polític o solidari, etc.

Agenda

Des del menú principal es podrà accedir a l'agenda, un dels apartats més destacats del web. Constarà d'un extens recull que se celebrin tant a Catalunya com arreu del món amb informació detallada del quilometratge, desnivell, entitat organitzadora, campionat del qual formen part, notícies i fotos relacionades... Del conjunt d'actes se'n seleccionaran els més destacats en la denominada agenda “premium”. Evidentement, sempre mancaran actes i, per tant, us fem una crida a enviar-ne a través del correu electrònic naciomuntanya@naciodigital.cat.

Fotos, vídeos i tracks

Un altre dels apartats diferencials de NacióMuntanya seran les completes galeries de fotos de les diverses competicions. El diari comença amb un arxiu inicial de 125 que s'aniran ampliant a mesura que es facin les cobertures especials de curses i campionats. Des del menú especial també es pot accedir a l'apartat de vídeos, classificats en curses, trails i ultratrails, esquí de muntanya i BTT-duatlons. Una classificació que també es fa servir en el cas de tracks de curses i entrenaments.

Especials i “Hall of fame”

Els especials de curses i campionats seran un dels elements claus del nou NacióMuntanya. Els esdeveniments més importants tant a nivell nacional com internacional disposaran d'una secció temàtica amb totes les notícies publicades, els vídeos, les galeries de fotos, els tracks, el palmarès i les classificacions, entre altres. A més, hi haurà un “hall of fame” amb tota la informació referent a corredors d'elit com Kilian Jornet, Núria Picas, Marc Pinsach, Oriol Cardona, Clàudia Galicia, i Arnau Julià, entre molts altres.

Progressivament s'aniran activant noves seccions com les referents als serveis turístics dels municipis o comarques on se celebrin competicions així com consells de salut i material, entre altres. A més, cada divendres es publicarà una previsió meteorològica del cap de setmana, amb especial atenció on es disputin les curses més importants, una secció d'Ivan Herrera.

 

Participació