Cicloturisme

La Ciclobrava omple les carreteres gironines amb 1.500 ciclistes

La prova cicloturista compta amb diverses personalitats entre els participants

per Redacció, 6 de juny de 2019 a les 11:17 |
La ciclobrava ha homenatjat l'exciclista professional Alberto Losada | Anna Olea
La tercera edició de la Ciclobrava ha convertit les carreteres de les comarques gironines d'interior i la Costa Brava en un espai idoni per a la pràctica del cicloturisme el primer cap de setmana de juny. Aproximadament 1.500 ciclistes van recórrer el traçat d'una prova que ja s'ha consolidat com una de les cites indispensables de la Sea Otter Europe.

Diumenge al matí els ciclistes van partir de la capital a les vuit del matí en una renovada marxa que ha convençut als participants. Entre ells, més de 200 dones que confirmen el creixement de la pràctica ciclista en marxes cicloturistes exigents com els 140 quilòmetres programats per l'organització en la seva distància més llarga.


Entre els participants destacaven noms ben coneguts de l'esport d'elit del país de les darreres dècades: Purito Rodríguez, Melcior Mauri, Gerard Farrés, Carles Checa, Chechu Rubiera, Xavier Llobet, Oscar Lanza... pilots, ciclistes i triatletes disposats a gaudir d'una jornada assolellada amb centenars de participants més.

Un recorregut de mar i muntanya amb les clàssiques 365 corbes de la carretera entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols, amb la incorporació enguany d'un tram d'sterrato de 1.800 metres o passos tan emblemàtics com el poble de Monells o l'entrada a Girona per Montjuïc.

Tot plegat, en una jornada d'homenatge a Alberto Losada, participant també en altres proves del cap de setmana, després de la seva retirada com a ciclista professional. El ciclista de Sant Just Desvern va tenir temps de guanyar la prova de puntuació organització en un critèrium molt especial i l'exvelocista Àngel Edo va endur-se la victòria a la prova d'eliminació mentre excompanys com Josep Jufré, Xabier Zandio, Joan Horrach, Egoi Martínez o Carles Torrent, així com el mateix Purito Rodríguez, compartien amb Losada un homentage més que merescut.

 

Participació