geoparc

El Geoparc de Tremp participa a la 3a Setmana dels Geoparcs Europeus

Una desena d’activitats gratuïtes per tot el territori divulguen el patrimoni del Geoparc

per Redacció, 29 de maig de 2019 a les 20:13 |
El Geoparc Conca de Tremp-Montsec continua creixent | Geoparc
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des del passat dilluns se celebra la 3a Setmana dels Geoparcs Europeus al Geoparc Mundial de la Unesco Conca de Tremp-Montsec. Aquesta tercera edició s’ha emmarcat en l’Any Internacional de les Llengües Indígenes i porta l’eslògan de Viatja pel Geoparc a través del llenguatge.

Per aquest motiu s’ha escollit un seguit d’activitats que es vinculen d’alguna manera amb el llenguatge. Al territori, podem parlar, per exemple, de les primeres formes de llenguatge que utilitzaven els primers pobladors humans en la prehistòria, dels primers texts escrits en català o de les diferents variacions dialectals que contempla el territori i la interpretació de la seva toponímia.


Un conjunt d’activitats gratuïtes, repartides per tot el territori Geoparc i obertes a tots els públics entre les quals s’inclou una exposició, la festa Parla Pallarès, conferències o sortides guiades inèdites que es realitzen exclusivament per aquesta celebració i que estan realitzades per diferents experts de renom del territori.

La Setmana dels Geoparcs Europeus és organitzada cada any per la Xarxa de Geoparcs Europeus. Durant aquesta setmana els Geoparcs donen a conèixer el seu territori a través de diferents activitats gratuïtes per facilitar al màxim la seva divulgació. És una oportunitat per donar a conèixer a la població local que pertanyen a una amplia xarxa de Geoparcs a nivell Europeu que promou l’ús sostenible del patrimoni geològic en benefici de la població local.

 

Consulta els actes de la 3a Setmana dels Geoparcs Europeus

 

Participació