Curses de Muntanya

La 6a Molló Trail torna a unir esport i memòria al Camí de la Retirada

La cursa transfronterera enllaça Molló i Prats de Molló seguint el camí de l'exili dut a terme per milers de catalans

per Redacció, 10 de maig de 2019 a les 16:30 |
La Molló Trail, la cursa de muntanya que segueix el Camí de la Retirada, l'any 2018 | Josep Maria Montaner
Aquest diumenge 12 de maig Molló serà el punt de partida i d'arribada de la sisena edició de la Molló Trail, la cursa transfronterera que ressegueix el Camí de la Retirada dut a terme per milers de catalans per anar a l'exili al final de la Guerra Civil i que en els darrers anys ha reviscut amb l'atractiu esportiu d'una cursa de muntanya amb doble recorregut organitzada per l'Ajuntament de Molló amb la col·laboració de l'Estació de Trail Running i Senderisme Domini d'Isards.

La Molló Trail rememora el passat entre corriols, boscos i rius i alhora ofereix un paisatge espectacular entre el Ripollès i el Vallespir a tots els participants. Els inscrits a la cursa llarga de 35 quilòmetres ressegueix el Camí de la Retirada fins a Coll d'Ares i després fins a Prats de Molló, on el traçat enfila cap a la Torre del Mir, de nou a la frontera, al Coll Pregon i cap a Molló via Espinavell.


La cursa curta de 20 quilòmetres comparteix bona part del traçat amb la seva germana gran i és al Coll d'Ares quan enfila un camí fronterer per la carena amb vistes excel·lents sobre el massís del Canigó i el Costabona abans de tornar cap a Molló.

L'any passat la cursa va comptar amb una important presència de neu que va configurar un paisatge hivernal a la prova, tal com es pot reviure en el vídeo oficial de la competició:L'any passat els vencedors de la prova van ser Montse Picanyol i Eric Moya.

 

Participació