Curses de Muntanya

La Cursa del Pa amb Tomàquet esgota inscripcions en la seva 5a edició

Anna Comet i Òscar Carrasco lideren el cartell d'inscrits

per Redacció, 9 de maig de 2019 a les 12:00 |
El Turó del Vent i el Castell de Farners, dos punts claus de la cursa del Pa amb Tomàquet | Josep Maria Viñolas
Aquest diumenge 12 de maig Santa Coloma de Farners tornarà a ser l'escenari de la cursa de muntanya del Pa amb Tomàquet, una prova que ofereix tres propostes diferents als participants i que enguany celebra la seva cinquena edició.

 

La cursa l'organitza l'Associació Fast Competició i s'ha convertit en una referència a la zona amb la participació de corredors de primera fila del país i un recorregut dur i espectacular. Prop d'un miler de persones participaran enguany en alguna de les modalitats: el trail és la prova reina amb 21 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu i l'any passat va comptar amb la victòria de Núria Picas. L'Express tindrà 12 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu i també hi haurà una marxa popular a l'entorn del Parc de Sant Salvador més assequible i lúdica de 8 quilòmetres i 200 metres de desnivell positiu a l'abast de tothom.

Amb el cartell d'inscripcions exhaurides penjat des de fa uns dies, la cursa de muntanya del Pa amb Tomàquet preveu mobilitzar fins a 3.000 persones a la capital de La Selva entre participants i acompanyants. Els corredors s'enfilaran a l'ermita i també visitaran el Castell de Farners en un dels moments culminants del traçat després de passar per l'espectacular Turó del Vent. Més endavant, la pujada al Far esdevé el punt més alt del recorregut.

Entre els inscrits destaca el nom d'Anna Comet, que està completant un 2019 de fàbula i que acaba de saber que ha estat seleccionada per competir al campionat del món d'enguany. També la presència d'Eva Llinàs (amb experiència a curses tan dures com la Marathon des Sables o la Formentera All Around Trail); de Ruben Hernández, que defensa la victòria de 2018; el colomenc Òscar Carrasco, guanyador d'Els Bastions l'any passat; o també d'altres corredors punters com Arnau Aranda (Inverse Team) o Lluís Aguilà (Fast Competició).

 

Participació