Emmona: salut i seguretat

L'organització estableix la figura del comissari mèdic amb la potestat de decidir si un corredor pot continuar o no

per Redacció, 10 de juny de 2014 a les 12:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les grans preocupacions dels organitzadors de curses de muntanya, especialment les ultratrails, és la salut dels participants. A l'Emmona enguany han decidit fer un pas i crear la figura del comissari mèdic. Un professional que tindrà la potestat en qualsevol moment de determinar si una persona és apta per continuar la cursa i, per tant, de decidir si ha d'abandonar de manera obligatòria. A més, durant tot el recorregut hi haurà assistència d’un equip de professionals mèdics que vetllaran per la salut dels participants.

Abandonaments durant la cursa


Excepte en cas de lesió o accident, un participant no podrà abandonar la prova si no és en un punt de control de pas. En cas d’abandonament s’ha de comunicar al personal de l’organització el més aviat possible al següent punt de control. Per tant, el participant també haurà de comunicar el punt de control com tornarà al seu lloc d’origen o si necessita transport fins al punt de sortida o al punt de més proper amb servei de transport públic.

En cas d’abandonament per lesió o per accident que impedeixi l’aproximació a peu fins el punt de control més pròxim, el participant haurà de comunicar la situació al centre de control de la prova al telèfon d'emergències 636.86.40.55. En aquest sentit l'organització recomana guardar-lo a l'agenda de contactes com “a_Emmona” per tal que sigui de fàcil trobar en cas de necessitat  Si per raons de cobertura el lesionat no pot contactar amb l’organització, pot utilitzar el telèfon d’emergència 112. A més, des de l'Emmona es recorda que la solidaritat entre participants és clau per reduir al màxim les afectacions en aquest tipus de situacions.


En cas que les condicions meteorològiques adverses obliguin a suspendre, total o parcialment, la prova, l’organització assegura l’evacuació dels participants en el menor temps possible. Aquells participants que hagin abandonat la prova, pel motiu que sigui, i hagin decidit no acudir als punts d’evacuació, no estaran sota la responsabilitat de l’organització.

La seguretat dels participants


L’organització ubicarà a diferents punts de control i punts conflictius personal especialitzat encarregat de vetllar per la seguretat dels participants. Es obligatori seguir les indicacions d’aquest personal. A més, en diferents punts de la prova hi haurà assistència de Creu Roja i de Protecció Civil.

En cas que les condicions meteorològiques no permetin el desenvolupament de la prova amb total seguretat pels participants, l’organització ha preparat un recorregut de seguretat per evitar les zones més conflictives –una situació que es va produir l'any passat a causa de la neu però que en principi enguany s'ha descartat-. Aquest recorregut de seguretat és comunicarà a la reunió informativa de la prova. En cas de decidir-se la utilització d’aquest recorregut un cop hagi començat la prova, es comunicarà a tots els participants del canvi del recorregut en el següent punt de control que es trobin.  A més, l’organització disposa d’un pla de rescat i d’emergència per afrontar qualsevol tipus d’incidència que es pugui detectar durant el desenvolupament de la prova.

Coordenades per WhatsApp

L'organització aconsella a tots els participants que es guardin en la seva agenda de contactes el telèfon de la organització (636.86.40.55) per establir comunicació per WhatsApp en cas necessari. Si manca cobertura es recomana intentar buscar un lloc on n’hi hagi, sense posar en risc la salut del participant.

Per posar-se en contacte amb l'organització es recomana ctivar el GPS del telèfon que permetrà geolocalitzar el participant amb un marge d’error de, més menys, 10 metres. A través de la funció “clip” del WhatsApp s’envia la ubicació al telèfon de la organització. Un cop transmesa les coordenades es demana que el participant no es mogui del lloc per facilitar la seva localització. L'organització demanar provar aquestes funcions abans d’iniciar l’Emmona.

Especial Ultratrail de l'Emmona a Nació Muntanya

Com seguir l'Emmona en directe

Palmarès i classificacions de l'Emmona

Totes les fotos de l'Emmona

 

Participació