Alpinisme

Recuperats els cossos de David Lama, Jess Roskelley i Hansjörg Auer

Els tres alpinistes van perdre la vida a les muntanyes Rocalloses del Canadà

per Redacció, 22 d'abril de 2019 a les 18:52 |
David Lama, un dels tres alpinistes de referència mundial que ha mort al Canadà
Quatre dies després de confirmar que David Lama, Hansjörg Auer i Jess Roskelley havien sofert un tràgic accident a la paret est del Howse Peak (3.295 metres) de les muntanyes Rocalloses del Canadà, els equips de rescat dels Parcs Nacionals canadencs han pogut rescatar aquest diumenge els cossos sense vida de tres dels millors alpinistes del món. Els tres escaladors van morir víctimes d'una allau mentre escalaven la via M16 i fins ara les condicions meteorològiques havien impedit als equips de rescat accedir als llocs dels fets.

Tal com vam explicar fa uns dies a Nació Muntanya, els responsables de Parks Canada havien advertit després de reconèixer el terreny en helicòpter el passat dimecres que les conseqüències de l'allau de dimarts havien estat devastadores i que els equips de rescat donaven per morts els tres alpinistes. Els darrers dies el perill de noves allaus, la pluja i el fort vent havien impedit l'accés al Howse Peak, una de les muntanyes més exigents del Canadà.


Les autoritats canadenques han emès un comunicat on confirmen que han recuperat els tres cossos aquest diumenge i on expressen el condol a la família i amics dels esportistes.

Tots tres muntanyistes havien protagonitzat algunes de les fites alpines més rellevants dels darrers anys i la seva mort ha generat una onada de reaccions per part d'altres esportistes commoguts per la seva pèrdua. Esportistes de primera fila mundial com Kilian Jornet, els germans Pou, Simone Moro o Alex Honnold han publicat missatges de record de la mateixa manera com ho han fet les famílies d'Auer, Roskelley i Lama.
 

 

Participació