Ecologisme

Neix la coordinadora de col·lectius ecologistes SOS Pirineus

La nova organització vol exercir de coordinadora de les organitzacions i plataformes ecologistes dels Pirineus

per Redacció, 1 d'abril de 2019 a les 15:45 |
El Coll de Pal, un dels espais que vol preservar la coordinadora | Salvem Coll de Pal
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dilluns 8 d'abril La Seu d'Urgell acollirà l'acte de presentació del nou col·lectiu SOS Pirineus, una coordinadora d'organitzacions i plataformes dels Pirineus que vol unir esforços i donar visibilitat a les lluites ecologistes que hi ha actualment.

SOS Pirineus vol posar al centre del debat amb la gent del territori el posicionament envers la candidatura per als Jocs Olímpics d'hivern "Pirineus-Barcelona 2030" i també vol prioritzar la lluita contra l'especulació del sòl.


A l'espera de la presentació formal, la nova coordinadora ha avançat que hi ha cinc col·lectius que formen part de la plataforma: "Salvem Salau", que treballa per preservar la Vall de Bonabé, una de les més ben conservades dels Pirineus davant l'amenaça de les mines d'or i wolframi; "Salvem Coll de Pal", la plataforma que s'oposa a l'ampliació de les pistes d'esquí de La Molina i el nou accés pel Berguedà; "Aturem el polígon de la de la carretera de les Llosses", que s'oposa a la construcció d'un nou polígon a Ripoll; "Salvem La Molina", que lluita per aconseguir un desenvolupament urbanístic sostenible al municipi de La Cerdanya; i la "Plataforma unitària contra l'autopista elèctrica", contra el projecte de repotenciació de les línies d'alta tensió Escalona-Foradada del Toscar i Escalona-Escalona.

La presentació de la coordinadora SOS Pirineus es durà a terme a la Sala Immaculada de La Seu d'Urgell a les 12h el dilluns 8 d'abril.

 

Participació