ós bru

Busquen finançament per publicar un documental sobre la reintroducció de l’ós al Pirineu

El film també planteja la dicotomia entre el món rural i l’urbà, així com donar a conèixer la realitat de la pagesia ramadera

per Redacció, 27 de març de 2019 a les 13:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un equip encapçalat per pallaresos ha creat un plataforma a Verkami que els ajudi a acabar de finançar el documental El No a l’Ós, crònica d’un conflicte, un treball que es troba actualment en fase de rodatge i que es planteja aprofundir en el conflicte generat arran de la reintroducció de l’ós bru al Pirineu. 


A través d’entrevistes a pastors, ramaders i altres agents del territori pirinenc, tant de Catalunya com de França, els realitzadors del film pretenen aportar el punt de vista d’aquells que han de desenvolupar la seva activitat en convivència amb l’ós.

Segons asseguren, volen que el documental serveixi per ajudar a entendre el conflicte, des de tots els punts de vista, però també per a tractar un tema més extens: la dicotomia entre el món rural i l’urbà, així com donar a conèixer la realitat, sovint ocultada, de la pagesia ramadera i reivindicar aquesta activitat. 


L’equip de realització està encapçalat per la pallaresa Vanesa Freixa, qui havia estat responsable de l’Escola de Pastors de Catalunya fins l’any 2016, i pel fotògraf Pepe Camps, originari de Cervera, però arrelat al Pallars des de fa més de 15 anys.

 

Participació