Escalada

La FEEC impulsa una selecció catalana d'escalada en gel

L'entitat durà a terme un procés de selecció per escollir els seus membres

per Redacció , 1 de març de 2019 a les 12:36 |
L'escalada en gel, un esport espectacular d'exigència tècnica | FEEC
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La temporada hivernal 2019/2020 podria comptar amb la primera selecció catalana d'escalada en gel de la història. La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya ha decidit formar un equip de competició en categoria absoluta que representi la FEEC a les competicions oficials d'escalada en gel organitzades per la Unió Internacional d'Associacions d'Alpinisme (UIAA).

L'alpinista català Joan Quintana serà el primer seleccionador català i Carles González exercirà de tècnic després de la seva experiència d'aquest curs a Saas-Fee (Suïssa), on va assistir a una prova del campionat del món de la UIAA a Europa. L'Àrea Tècnica de la FEEC obre, doncs, una convocatòria oberta a tothom per formar part de la selecció.


Els esportistes interessants hauran d'enviar el currículum esportiu que acrediti la seva experiència en escalada en roca i en gel al correu electrònic adjundirtecnica@feec.cat durant aquest mes de març. Entre les propostes rebudes es durà a terme una primera preselecció i els esportistes escollits hauran de dur a terme una prova d'accés específica d'escalada en gel que es durà a terme el cap de setmana del 6 i 7 d'abril i una entrevista personal.

Per poder presentar candidatura cal tenir 18 anys, tenir la llicència federativa de la FEEC 2019 (mínim D), pagar 10 euros per formalitzar la inscripció, aportar el currículum i tenir disponibilitat per fer les proves d'accés, on es realitzaran dues rutes d'escalada, una a vista i l'altra treballada, que estaran equipades mínim M8 d'escalada en gel.

 

Participació