jocs d'hivern

Artadi vol donar impuls polític a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona

El Govern considera que la "feina tècnica" feta fins ara en els Jocs d'Hivern avala la viabilitat del projecte

per Redacció, 14 de febrer de 2019 a les 09:32 |
Artadi durant la reunió que ha mantingut a la Seu | Generalitat de Catalunya
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, veu en la candidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 "una gran oportunitat", motiu pel qual el Govern vol donar-li un impuls polític, un cop s'ha observat que la "feina tècnica" duta a terme fins ara corrobora la possibilitat de tirar endavant el projecte.

En el marc d'una visita institucional a la Seu d'Urgell, la portaveu de l'executiu ha dit que la projecció de l'esdeveniment ha de servir per obrir un "debat" sobre com ha de ser el Pirineu en un futur. A més, Artadi ha valorat la predisposició d'Andorra a l'hora de participar-hi.


La consellera ha explicat que la possible organització dels Jocs d'Hivern ha de servir per donar resposta a la necessitat de "descongestionar la zona metropolitana" i "donar a tothom igualtat d'oportunitats". En aquest sentit, ha dit que l'esdeveniment ha de caracteritzar-se, entre d'altres, per la "innovació" i la "sostenibilitat", a banda de potenciar "el rol de les dones esportistes".

Artadi ha matisat que la voluntat és la de "no sobredimensionar les pistes d'esquí", sinó aprofitar les infraestructures existents i projectades. També ha incidit en la importància d'aprofitar les noves tecnologies per millorar certs aspectes, com la generació de neu, per tal que es faci amb "menys aigua i menys energia". Per la consellera, els Jocs "no deixen de ser un esdeveniment que és efímer”, així que poden “servir per deixar un llegat que transformi el Pirineu”.


Elsa Artadi s'ha desplaçat a la Seu acompanyada del secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, que ha transmès a la consellera la importància que té el paper del Govern "en el desenvolupament del territori del Pirineu" des del punt de vista del reequilibri territorial. En aquest context, la portaveu de l'executiu ha dit que aquest 2019 es vol mirar de donar resposta al "desplegament territorial" de les institucions del Govern a l'Alt Pirineu.

 

Participació