Curses de Muntanya

El campionat d'Europa 2019 de curses de muntanya es disputarà a Itàlia

La cita se celebrarà de l'1 al 7 de setembre

per Redacciço, 6 de desembre de 2018 a les 18:16 |
Ragna Debats, campiona de la SkyMarathon el 2017, en una imatge d'arxiu | Josep Maria Montaner
La Federació Internacional d'Skyrunning (ISF) ha anunciat aquest dijous que els propers campionats d'Europa de curses de muntanya es disputaran de l'1 al 7 de setembre de 2019 a Itàlia. Aquesta competició se celebra cada dos anys i compta amb tres proves diferents: la cursa vertical, l'skyrace i l'ultramarató.

L'Ultramarató serà la primera prova dels campionats, el dia 1, a Bèrgam, a la Llombardia. Una prova molt exigent amb 5.000 metres de desnivell en 50 quilòmetres de recorregut. El 5 de setembre la cursa vertical prendrà el relleu amb la Vertical Terme di Bognanco, amb un recorregut de 3,4 quilòmetres i 1.100 metres d'ascensió. Finalment, el 7 de setembre serà el torn de la International Veia SkyRace, una cursa de 31 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell que s'enfila fins als 2.450 metres.


Kilian Jornet és l'únic esportista que ha aconseguit triomfar en les tres modalitats dels campionats d'Europa. El 2013, de fet, va assolir el triplet en una autèntica exhibició. Ragna Debats va triomfar en la modalitat d'ultramartó en la darrera edició dels campionats, el 2017, ampliant la nòmina de corredors catalans que s'han penjat una medalla als europeus en els darrers anys on brillen, entre altres, els noms de Laura Orgué, Núria Picas, Sheila Avilés o Jessed Hernández.
 

 

Participació